24. 1. 2018 - TOP GASTRO & HOTEL 2018, který se uskuteční v termínu 15. – 18. února 2018 souběžně s 27. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2018 na Výstavišti v Praze - Holešovicích.
Gastronomický veletrh TOP GASTRO & HOTEL je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru. Za poslední roky zaznamenává dynamický nárůst, v roce 2017 se na veletrhu prezentovalo celkem 184 firem z 19 států. Výstavu navštívilo 26 850 návštěvníků.
Nad veletrhem převzali záštitu:
Veletrh gastronomie TOP GASTRO & HOTEL je tradičně inspirací pro modernizaci a vybavení hotelů, jiných ubytovacích a stravovacích zařízení. Nejen odborným návštěvníkům se představí vystavovatelé nabízející novinky ve vybavení do gastroprovozů jako například firmy Gastrotechno Group, s.r.o.; TeS, spol. s r.o. Chotěboř; RETIGO s.r.o.; Amerex Trade s.r.o.; ABNER a.s.; GASTROART CZ, spol. s r.o..
Hoteliéři zde naleznou inspiraci pro obnovu či vybavení restaurací a hotelů například u firem INPHA a.s.; BUKOTEC s.r.o. - gastronabytek24.cz; VECTOR INTERNATIONAL spol. s r.o.; Ille service spol. s r.o.; PAPILLONS a.s.; atd.
Ucelenou nabídku doplní firmy zabývající se pokladními systémy a elektronickými vychytávkami pro chod gastroprovozů, hotelů a restaurací, např.: AWIS Holding, a.s.; DnešníOběd cz, s.r.o.; HOTELTIME SOLUTIONS a.s..
Pod taktovkou redakce časopisu pro profesionály v hotelnictví a gastronomii - Gastro&Hotel, profi revue, organizátora veletrhu Incheba Expo Praha a za podpory společnosti 100proGastro je na pátek 16. 2. připravena odborná konference HORECA: Budoucnost patří kvalitním službám! Konference zahrnuje odborné přednášky a jejich ústředním tématem je kvalita v segmentu HORECA. Lektoři se dotknout témat ochrany osobních údajů, kam směřuje on-line marketing, GASTRO KAIZEN - desatero úspěšného managera, jak vychovat kvalitní personál nebo problematika sdílené ekonomiky (AirBnB).
O zkušenosti se podělí zkušení lektoři a osobnosti z oblasti gastronomie a hotelnictví.
Ke gastronomickému veletrhu patří především ochutnávky exotických a nevšedních pokrmů a degustace dobrého jídla i pití. To vše veletrh TOP GASTRO & HOTEL 2018 návštěvníkům přináší. Své chuťové pohárky návštěvníci mohou připravit na degustaci šnečích specialit, avokádové harmonie z mexické kuchyně, řeckých specialit z panenské přírody řeckých ostrovů apod.. Pro mlsné jazýčky pak bude velkým lákadlem degustace čokolády spojená s přednáškou o historii a výrobě čokolády, výroba pralinek, marcipánová dílnička, čokoládová řeka, čokoládové šaty - to vše v expozici Muzea čokolády a marcipánu Tábor.
Celou atmosféru veletrhu podkreslí bohatý doprovodný program, do kterého se mohou zapojit i hosté.
- škola vyřezávání ovoce a zeleniny pod taktovkou mistrů v tomto oboru (CZECH CARVING STUDIO s.r.o.)
- barmanské show profesionálů, které pořádá partner veletrhu, Česká barmanská asociace.
Více na www.top-gastro.cz.
Zdroj: TOP GASTRO & HOTEL 2018
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.