Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Češi si rádi dopřávají sladké dezerty. Volit by měli ty z kvalitních surovin

Češi si rádi dopřávají sladké dezerty. Volit by měli ty z kvalitních surovin

29. 1. 2018 - Češi sladké prostě milují. 90 % z nás si nějakou sladkost dopřává aspoň jednou týdně, třetina dokonce několikrát denně.

Možná budou někteří namítat, že dorty a koláče úplně nezapadají do zdravého jídelníčku, nicméně určitě každý ve svém životě najde příležitost, kdy se odměnit a potěšit svoje chuťové pohárky. V každém případě je dobré jít po kvalitě. Ručně pečené produkty z kvalitních a chutných surovin vám na rozdíl od instantních, „éčkami vytuněných“ kousků, zdraví a váš životní styl nerozhází.

03934-CrossCafe_Mrkvovy_dort_s_orechy_preview.jpg

Mascarpone, ořechy, třtinový cukr, tvaroh či čerstvé ovoce. Jedny z mnoha chutných a kvalitních surovin, které by cukráři a cukrářky měli ve svých recepturách využívat. „V praxi je bohužel běžné, že namísto původních surovin se dorty a koláče skládají z instantních směsí plných škodlivých éček. Poznáme to jak na nízké ceně, tak hlavně na jejich chuti. Dort vyráběný podle poctivých receptur a z kvalitních ingrediencí se prostě pozná,“ říká manažerka cukrářské výrobny Petra Veiglová z největší české kavárenské sítě CrossCafe.

Vedle ingrediencí se na celkovém výsledku podílí i výrobní postup a způsob, jakým je s dorty nakládáno. Důležité je, aby si zachovaly dlouho svou čerstvost, což neznamená přidávat co největší množství umělých konzervantů. Ty sice prodlužují trvanlivost, zároveň však znehodnocují složení a chuť. V plzeňské výrobně CrossCafe využívají princip tzv. šokového zmražení. Jde o nejšetrnější metodu, jak zastavit čas, a přitom se vyhnout konzervantům. Vyrobené dezerty pak po šetrném rozmrazení neztrácejí nic ze své kvality.

03934-CrossCafe_Tvarohovy_dort_s_malinami_preview.jpg

 

Dorty vs. zdravá výživa: Hlavně co nejméně chemie

Co se týče zdravé stravy a sladkých dezertů, opět se vracíme ke kvalitě složení. Při výběru se zaměřte na jednotlivé ingredience, na to, zda dort obsahuje přírodní či umělá sladidla a jestli ho výrobci chemicky dobarvovali a dochucovali. Z výživového hlediska rozhodně platí, čím méně chemie, tím lépe pro naše zdraví.

Zdroje:https://www.proficredit.cz/media/tiskove-zpravy/sladkosti-si-dopravame-vic-nez-alkohol-cukr-je-pritom-tichym-zabijakem/

 

 

Zdroj: Markéta Bednářová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz