29. 1. 2018 - Snažíte se proniknout do tajů, které skrývá asijská kuchyně? Udělejte to se vším všudy.
Nestačí dát dohromady rýži nebo nudle a ingredience. Naučte se vařit jako asijští mistři kuchaři a překvapte své blízké dokonalými pokrmy. Prozradíme vám, která pravidla byste měli dodržovat.
Každá asijská kuchyně má své zásady, kterými je třeba se řídit. Jakmile je jednou poznáte, už nikdy neuděláte při vaření chyby – naopak se naučíte vařit autenticky tak, jako byste ráno nakoupili na asijském trhu a hned začali připravovat lahodný oběd.
Vezměte vaření za správný konec. Zatímco v české a vůbec v evropské kuchyni se koření užívá tak nějak v průběhu přípravy pokrmu nebo na závěr, v té asijské je to naopak. Koření přidejte hned na začátku, zejména to aromatické, aby mělo čas se rozvinout. Na závěr patří omáčky. Je to z toho důvodu, aby ve woku nebylo moc dlouho příliš tekutiny.
Nesnažte se splácat pokrm z co nejvíce ingrediencí. Ta nejlepší jídla tvoří jen několik málo surovin, které jsou dobře vybalancované a hlavně skvěle ochucené.
Duchovní zaměření východních kultur se uplatňuje i v jídle. Pokrmy by měly být za každou cenu rozmanité, kreativní a chuťově výrazné, ale přesto hlavně vyvážené.
Pokud jste si toho ještě nevšimli, koření tvoří asijskou kuchyni a dělá z ní to, co tolik milujeme. Aromatické koření, jako je zázvor, česnek nebo třeba jarní cibulka, vykouzlí z obyčejného pokrmu asijský zázrak.
Jestliže je to možné, používejte pro přípravu asijských jídel vždy čerstvé suroviny i čerstvé koření. Uvidíte, jak taková obyčejná zásada výrazně zlepší jakýkoli pokrm.
Osvojte si zlatá pravidla asijské kuchyně a naučte se vařit asijská jídla jako ti nejlepší kuchaři. Stačí se naučit pár základních kroků a na vaše kuchařské umění se budou pět jen samé ódy.
Zdroj: milujusushi.cz
Foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.