Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

5 ZLATÝCH PRAVIDEL, KTERÉ SKRÝVÁ ASIJSKÁ KUCHYNĚ - OSVOJTE SI JE I VY!

5 ZLATÝCH PRAVIDEL, KTERÉ SKRÝVÁ ASIJSKÁ KUCHYNĚ - OSVOJTE SI JE I VY!

29. 1. 2018 - Snažíte se proniknout do tajů, které skrývá asijská kuchyně? Udělejte to se vším všudy.

Nestačí dát dohromady rýži nebo nudle a ingredience. Naučte se vařit jako asijští mistři kuchaři a překvapte své blízké dokonalými pokrmy. Prozradíme vám, která pravidla byste měli dodržovat.

 

Jak vařit asijská jídla – tipy a rady

Každá asijská kuchyně má své zásady, kterými je třeba se řídit. Jakmile je jednou poznáte, už nikdy neuděláte při vaření chyby – naopak se naučíte vařit autenticky tak, jako byste ráno nakoupili na asijském trhu a hned začali připravovat lahodný oběd.

Začněte s kořením a končete omáčkami

Vezměte vaření za správný konec. Zatímco v české a vůbec v evropské kuchyni se koření užívá tak nějak v průběhu přípravy pokrmu nebo na závěr, v té asijské je to naopak. Koření přidejte hned na začátku, zejména to aromatické, aby mělo čas se rozvinout. Na závěr patří omáčky. Je to z toho důvodu, aby ve woku nebylo moc dlouho příliš tekutiny.

Méně je více

Nesnažte se splácat pokrm z co nejvíce ingrediencí. Ta nejlepší jídla tvoří jen několik málo surovin, které jsou dobře vybalancované a hlavně skvěle ochucené.

03935-ginger-1191945_960_720.jpg

Rovnováha a variace

Duchovní zaměření východních kultur se uplatňuje i v jídle. Pokrmy by měly být za každou cenu rozmanité, kreativní a chuťově výrazné, ale přesto hlavně vyvážené.

Bez aromatického koření to nepůjde

Pokud jste si toho ještě nevšimli, koření tvoří asijskou kuchyni a dělá z ní to, co tolik milujeme. Aromatické koření, jako je zázvor, česnek nebo třeba jarní cibulka, vykouzlí z obyčejného pokrmu asijský zázrak.

Čerstvé suroviny i koření jsou základ

Jestliže je to možné, používejte pro přípravu asijských jídel vždy čerstvé suroviny i čerstvé koření. Uvidíte, jak taková obyčejná zásada výrazně zlepší jakýkoli pokrm.

Osvojte si zlatá pravidla asijské kuchyně a naučte se vařit asijská jídla jako ti nejlepší kuchaři. Stačí se naučit pár základních kroků a na vaše kuchařské umění se budou pět jen samé ódy.

 

Zdroj: milujusushi.cz

Foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz