Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hotely dnes přivítají obyvatele ze sousedství

Hotely dnes přivítají obyvatele ze sousedství

26. 1. 2018 - V pátek 26. ledna 2018 již podruhé proběhne akce Noc Hotelů, kterou pořádá Asociace hotelů a restaurací České republiky ve spolupráci s magistráty měst Prahy, Brna, Olomouce, Karlových Varů a dalších měst ve Středočeském kraji.

Ve všech těchto městech se otevřou dveře místním obyvatelům, aby zažili pobyt ve svém městě a viděli jej očima turisty. Celkem se do akce zapojilo 140 hotelů a nabídly hostům více než 1400 pokojů.

Hoteliéři připravili pro hosty zajímavý program, mnohdy spojený s možností podívat se do míst, která jsou většinou hostům utajena. Města připravila pro hosty zvýhodněný vstup na Pražský hrad, do Národní galerie a Muzea hlavního města Prahy. V Brně se mohou návštěvníci podívat do Technického muzea nebo brněnského podzemí, stejně tak v ostatních městech mají hosté Noci Hotelů možnost spojit svůj pobyt s místními památkami. Smyslem této akce je poděkovat místním obyvatelům za toleranci intenzivního cestovního ruchu v místě kde žijí, ale také informovat o tom, jak přispívá cestovní ruch ke zlepšení životního standardu v daných destinacích. Tak například každý 11. Pražan pracuje v cestovním ruchu, z každé stokoruny utracené turistou jde 41,- Kč do veřejných rozpočtů, v Karlových Varech vytváří cestovní ruch 4000 přímých pracovních míst apod.

 

Hosté si mohli zarezervovat ubytování přímo přes webové stránky www.nochotelu.cz, cena pokoje pro dvě osoby včetně snídaně je ve třech hladinách: 777,- Kč, 999,- Kč, 1 111,- Kč a mnohdy nabídku využili jako dárek pro své blízké.

Fakta o akci: 140 zapojených hotelů, 1421 pokojů

Praha 71 hotelů – 774 pokojů – partneři - Magistrát hlavního města Prahy, Prague City Tourism, Muzeum hlavního města Prahy, Národní galerie v Praze a Správa Pražského hradu.

Brno 13 hotelů – 173 pokojů – partneři -  Magistrát města Brna, Turistické informační centrum Brno.

Olomouc 10 hotelů – 104 pokojů – partner – Magistrát města Olomouce.

Karlovy Vary 13 hotelů – 78 pokojů – partneři – Magistrát města Karlovy Vary a INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary.

Středočeský kraj a ostatní 33 hotelů - 292 pokojů – partner -  Středočeská centrála cestovního ruchu (SCCR). Ve Středočeském kraji se zapojila například tato města: Kladno, Mělník, Kutná Hora, Nymburk, Benešov a Příbram.

Zdroj: AHR ČR

Foto: archiv

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz