Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

WHISKEY JE PRO VŠECHNY, HLÁSÁ NOVÝ BRNĚNSKÝ BAR

WHISKEY JE PRO VŠECHNY, HLÁSÁ NOVÝ BRNĚNSKÝ BAR

30. 1. 2018 - Už je přestaly bavit marketingové řečičky o exkluzivitě, nablýskané reklamy plné dobře oblečených gentlemanů a aura něčeho výjimečného, většině lidí nedostupného.

Zhruba takové povědomí totiž v současnosti má veřejnost ohledně whisky. Barmani z brněnského Baru, který neexistuje se rozhodli, že ji svým hostům představí v úplně jiné, přívětivější poloze.

Vymysleli slogan „Whiskey pro všechny“, a především, založili již svůj čtvrtý podnik – Whiskey Bar, který neexistuje. Ten v posledních lednových dnech fungoval ve zkušebním provozu, oficiálního otevření se dočká ve čtvrtek 1. února.

03938-B74A9852.jpg

„Chceme lidem ukázat, jak úžasně rozmanitým druhem destilátu whisky ve skutečnosti je. Tu svou si určitě vybere úplně každý. Jistě existuje spousta vzácných exemplářů vyžadujících trénované degustační schopnosti, a my některý z nich i nabízíme, ale to vůbec neznamená, že za kvalitní whisky nutně musíte dát majlant,“ říká provozní podniku Vojtěch Sláma.

Hosté baru si mohou vybírat z přibližně 200 lahví whisky z celého světa, nejpočetněji jsou zastoupeny skotské single malts. Kdo na whisky zrovna nemá chuť, toho potěší nabídka 90 lahví ostatních destilátů a likérů, tři piva typu ležák, ejl a stout na čepu či koktejlové menu. K dostání bude také tatarák (volitelně obohacený o kapku whisky), domácí brambůrky s octem, škvarková pomazánka, polévky nebo ústřice.

„Naším konceptem je dobře udělaný Irish pub – tmavší a dřevěný interiér, spousta whisky a zajímavá piva. Nemáme ambici vymýšlet nové kategorie jako v případě našich ostatních barů,“ upřesňuje provozní podniku Adam Křemenák.

03938-B74A9826.jpg

Není bez zajímavosti, že se podnik nachází na stejném místě, kde dříve stával legendární brněnský Whiskey bar, kam se od začátku 90. let chodilo na skleničku ušlechtilého destilátu a nejlepší tatarák ve městě. „Chceme tak navázat na již vybudovanou tradici. Málokdo z Brňáků do někdejšího Whiskey baru nikdy nezavítal. Působit na takto legendární adrese je pro nás vzrušující i zavazující zároveň,“ přiznává zakladatel Baru, který neexistuje Honza Vlachynský.

Whiskey Bar, který neexistuje (po Baru, který neexistuje, Super Panda Circusu a 4pokojích čtvrtý podnik v pěti letech) není jedinou letošní novinkou této brněnské gastronomické skupiny. Už v létě začne na Zelném trhu fungovat její pátý podnik, který bude fúzí koktejlové restaurace a hudebního klubu. Provozovatelé kvůli tomuto konceptu loni podnikli inspirativní cestu po západě USA, kde navštívili několik desítek barů, restaurací a klubů.

03938-B74A9845.jpg

 

Zdroj: Michael Lapčík

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz