12. 2. 2018 - Čeká vás oslava a vy jste se dostali do role hostitele. Přemýšlíte jak uspokojíte mlsné jazýčky? Poradíme vám…
Inspirujte se exkluzivními recepty šéfkuchaře restaurace Grand Cru, Jana Punčocháře, který připravil marinovaného lososa v Baileys Original a oblíbené makrónky s likérem Baileys Chocolat Luxe. Zažeňte předsudky o složité přípravě makrónek a vyzkoušejte unikátní recept, s kterým se pečení stane zaručeně vaší vášní.
Ingredience:
600 g filet lososa
300 g soli
150 g třtinového cukru
50 g kávových zrn
2 ks badyánu
3 snítky tymiánu
1,5 dcl Baileys Original
1 ks limety
1 dcl extra virgin olivového oleje
8 ks větších datlí
100 g jablka
Postup:
Ingredience na těsto:
250 g mandlové mouky
300 g cukru moučka
110 g vaječných bílků
10 g tonka fazole
110 g vaječných bílků
330 g cukr krupice
100 ml vody
Postup:
Tip šéfkuchaře:
Prosetím mouky i dalších suchých ingrediencí docílíte snadnějšího zapracování do těsta a navíc urychlíte proces kynutí.
Ingredience na náplň:
200 g cukr krupice
200 g 70% čokoláda
4 ks vejce
250 g máslo
2 dcl Baileys
Postup:
Autor receptů je Jan Punčochář.
O šéfkuchaři Janu Punčocháři
Jan Punčochář svou profesní kariéru začínal v hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Jako kuchař působil také v Německu, Rakousku nebo ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus. Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde pracoval deset let. Koncepčně se podílel na restauraci karlovarského Grandhotelu Pupp a od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař.
Zdroj: Sylvie Micková
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.