Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vysočinu milují turisté, cyklisti, koňáci i zimní a letní dovolenkáři

Vysočinu milují turisté, cyklisti, koňáci i zimní a letní dovolenkáři

16. 2. 2018 - PRAHA - Vysočina slaví úspěch v oblíbené anketě Kraj mého srdce.

Anketu Kraj mého srdce pořádá redakce KAM po Česku a výsledky pravidelně vyhlašuje na veletrhu Holiday World. Cílem ankety je posilovat povědomí hlasujících o konkrétních krajích a tím podporovat domácí cestovní ruch. Zájemci mají možnost prostřednictvím ankety přidělit své preferenční hlasy krajům ČR v deseti kategoriích a rozhodnout se, kde by chtěli své volnočasové aktivity daného zaměření realizovat. Anketa za rok 2017 odstartovala v listopadu a hlasování se uzavřelo s koncem ledna.

03995-Anketa_Kraj_meho_srdce_1.jpg

V šestém ročníku pro rok 2017 se Vysočina umístila na celkovém čtvrtém místě, když celkem z deseti kategorií podle typů dovolené získala pět bronzových umístění.

„Třetí nejvyšší počet preferenčních hlasů získal Kraj Vysočina v kategoriích letní dovolená, pěší turistika, cykloturistika, zimní dovolená a koně a koňské stezky. Celkem hlasovalo přes 10 200 lidí, kteří ve více než 8 % hlasovali právě pro Vysočinu,“ informovala náměstkyně hejtmana Jana Fischerová. Nejmladším hlasujícím byla sedmiletá dívka z Jihomoravského kraje, naopak nejstarší hlasující byl muž ve věku 89 let z Ústeckého kraje. Z více než dvou třetin hlasovaly ženy a do oblíbené ankety se zapojili také naši sousedé, na Slovensku hlasovali podílem 0,36 %, v Polsku 0,05 %.„Výsledky ankety dokazují, že Vysočina je oblíbeným cílem lidí, kteří si ve svém volném čase chtějí užít trochu pohybu, odpočinout si nebo jen zrelaxovat v čisté přírodě. Jsme tu pro ně a těší nás, že o tom vědí,“ doplnil Tomáš Čihák z Vysočina Tourism.

03995-Anketa_Kraj_meho_srdce_6.jpg

Ocenění si dnes na veletrhu Holiday World v Praze převzala náměstkyně hejtmana pro oblast cestovního ruchu Jana Fischerová, ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism Tomáš Čihák, krajský radní Martin Hyský i vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Ladislav Seidl. Všechny doprovázel a z celého vyhlašování sklidil největší úspěch krajský zajíc.

Zdroj: text a foto Monika Brothánková, Vysočina Tourism, p. o.

03995-Anketa_Kraj_meho_srdce_2.jpg

03995-Anketa_Kraj_meho_srdce_4.jpg

03995-Anketa_Kraj_meho_srdce_5.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz