Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kde sehnat nejlepší maso na steaky - tipy, kam zajít a podle čeho vybírat

Kde sehnat nejlepší maso na steaky - tipy, kam zajít a podle čeho vybírat

20. 2. 2018 - Základem dobrého steaku je kvalitní maso. Kde ho ale hledat?

Pokud máte ve svém okolí kvalitního řezníka, tak máte vyhráno. Existují ale i další možnosti, kam se vydat. A nezapomeňte ani na další aspekty, kterých si všímat, když chcete koupit kvalitní maso na steaky.

Řeznictví: Ověřuj a prověřuj

Jestliže vás řezník ve vašem okolí zásobuje kvalitním masem, máte vyhráno. Pravda ale je, že ve většině českých řeznictví je maso většinou nevyzrálé, nemá dostatek vnitřního tuku a často ani nejde o dobrý kus zvířete. Najdou se samozřejmě i výjimky – a těch je třeba si vážit. Zapátrejte ve svém sousedství anebo si za dobrým masem kousek zajeďte. Steak nemáte k večeři každý den, tak se trocha investice do kvality vyplatí.

Nezatracujte supermarkety

Nevěříte, že byste v supermarketu mohli najít kvalitní maso na steaky? Nezahazujte tuto možnost, dokud ji nevyzkoušíte. Třeba takový Globus má šikovného řezníka a velký výběr kvalitního masa najdete i v Makru, kde se zboží točí, a můžete si proto být jisti, že je maso čerstvé.

Maso z e-shopu? Proč ne…

Objednávku kvalitního masa online doporučují i profesionální kuchaři a majitelé restaurací. Jenom varují, abyste neobjednávali maso přes jakýkoli internetový obchod. Projděte si recenze, podívejte se, kde zákazníci nejčastěji nakupují a s čím jsou spokojeni. Pak nákup masa online klidně vyzkoušejte. Jestliže nemáte v dosahu kvalitní řeznictví nebo farmářskou prodejnu, nákup přes internet vám shánění dobrého masa usnadní.

03998-meat-2758553_960_720.jpg

Farmy nebo prodejny k nim přidružené

Pokud nechcete kupovat zajíce v pytli a chcete si být jisti opravdu stoprocentní kvalitou, vyrazte pro maso na steaky na farmu. Jestli to máte na chov daleko, prozkoumejte, zda nenajdete ve svém okolí prodejny, které jsou k těmto farmám přímo přidružené. Za takové maso sice zaplatíte o něco více, výslednou kvalitu ale ucítíte z každého kousku.

Podle čeho maso vybírat?

Ať už se vydáte do řeznictví, supermarketu nebo farmářské prodejny, zajímat vás bude několik ukazatelů, podle kterých poznáte, zda na daném místě najdete kvalitní maso na steaky. Všímejte si ceny masa. Pokud je příliš nízká, něco tady nevoní. Chcete si pochutnat na opravdu dobrém steaku a ne se trápit s masem, které nepůjde rozkousat.

U hovězího vás bude také zajímat, zda je čerstvé, nebo vyzrálé. Pro dobrý steak je totiž žádoucí to druhé. Hovězí potřebuje ke změknutí alespoň 10 až 14 dní, jenže v Česku se na pulty často dostane už tři dny po porážce. Pokud prodejce hrdě hlásí, že je jeho hovězí čerstvé, raději od něj běžte rychle pryč. Takový obchodník ani neví, že čerstvost není u hovězího vůbec žádoucí.

Chcete si doma připravit lahodný steak? Nekupujte jen tak ledajaké maso a vydejte se do prodejny, kde si budete jisti, že dostáváte tu nejlepší možnou kvalitu. Jedině tak si můžete pochutnat na skvělé večeři nebo dokonalém slavnostním obědu.

 

 

Zdroj: milujusteak.cz

Foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz