Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZLÍN ZAŽIL V SOBOTU PRVNÍ ZÁMECKOU ZABÍJAČKU

ZLÍN ZAŽIL V SOBOTU PRVNÍ ZÁMECKOU ZABÍJAČKU

7. 3. 2018 - V sobotu 3. března prostoupila nádvoří zlínského zámku vůně tradičních zabijačkových specialit.

KAFÉ ZÁMEK zde totiž uspořádal historicky první Zámeckou zabijačku. Došlo i na soutěž ve špejlování jitrnic, ukázky řeznického řemesla a další doprovodný program.

I přes mrazivé počasí se od samotného rána scházeli na nádvoří milovníci zabijačkových dobrot. Někteří přicházeli s vlastními nádobami, ve kterých si tradiční tmavou polévku, prejt a další speciality odnášeli s sebou. Jiní si na nich pochutnávali přímo na místě a užívali si příjemnou atmosféru.

Uskutečnila se zde také první soutěž ve špejlování jitrnic, do které se mohli přihlásit přítomní návštěvníci. Řezník Leoš Novák nejprve všem ukázal, jak na to a poté si mohli přihlášení soutěžící vyrobit jednu zkušební jitrničku. Ta druhá již byla na čas. Nejlépe se dařilo paní Marii Vavrušové, která zvítězila s časem 43 sekund. Kromě vlastnoručně vyrobených jitrnic si odnesla i balíček zabijačkových výrobků a další výhry.

 

04041-Marie_Vavrusova.jpg

Foto: Marie Vavrušová


Účastníky akce na zámeckém nádvoří pozdravil během dne několikrát i baron Klaudius Bretton, který zlínskému zámku i panství vládl před dvěma sty lety. O živý hudební doprovod se postaral harmonikář a country kapela.

Akci pořádali KAFÉ ZÁMEK, Zlínský zámek o.p.s  a Kudlovské uzeniny – Leoš Novák.

 

04041-M.Vavrusova_a_Leos_Novak_mensi.jpg

Foto: Marie Vavrušová a Leoš Novák

 

 

Zdroj:Kateřina Martykánová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz