21. 3. 2018 - Všichni jsou už v Mexiku a vy tam chcete také? Připravte si neodolatelné mexické steaky v pohodlí domova a přeneste se do krásné země s vynikající kuchyní.
Mexické steaky jsou dlouholetou stálicí. Zbožňují je obyčejní strávníci i vyhlášení šéfkuchaři. Není divu, steaky v podání mexické kuchyně totiž nabízí obrovské množství variant. Jako první vás určitě napadne fajitas, připravit si ale můžete mnohem lepší speciality.
Ať už chcete svému pokrmu dodat nádech Mexika nebo si pochutnat na něčem jiném než tradičním nedělním steaku, kouzlo ukrývá správná mexická marináda.
Mexické marinády se neobejdou bez limetky. Masu dodává skvělou chuť a zároveň křehkost. S limetkou se setkáte jak ve fajitas, tak téměř ve všech mexických pokrmech.
Co se týče příchuti, mexická kuchyně nemusí být za každou cenu pálivá a kořeněná. Koriandr dodá vašemu steaku autentickou mexickou chuť, aniž by z něj vznikl ďábelsky pálivý pokrm. Pokud ovšem po pálivosti toužíte, tak s chutí do toho. Přidejte několik chilli papriček, ať už čerstvých nebo sušených, a výsledek bude stát za to.
V mexické kuchyni se dává důraz i na servírování. Maso se většinou podává společně s dalšími přísadami, jako jsou fazole, rýže nebo tortilla. Důležité je také steak správně nakrájet, a to hned po sundání masa z grilu. Použijte velmi ostrý nůž a krájejte pod 45° úhlem. Díky tomu se maso bude mnohem lépe žvýkat a také se dobře spojí s dalšími ingrediencemi, které ke steaku přidáte.
Chcete si do kuchyně pozvat trochu mexického temperamentu? Vrhněte se na přípravu lahodných steaků, přidejte trochu rýže a fazolí, okořeňte podle chuti a můžete se těšit na mexickou hostinu, která z obyčejné večeře vykouzlí gastronomický zážitek.
Zdroj: milujusteak.cz
Ilustrační foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.