Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy zve na cestovatelský festival Culturea pořádaný studenty UTB

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy zve na cestovatelský festival Culturea pořádaný studenty UTB

28. 3. 2018 - V jeden den zažít Norsko i Nepál? To je možné pouze na cestovatelském festivalu Culturea, který pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací 7. dubna 2018 od 10:00 ve Zlínském zámku.

V jednom dni ochutnáte atmosféru dvou zemí z různých úhlů. Letos volba padla na Norsko a tisíce kilometrů vzdálený Nepál. Letenku však nebudete potřebovat!

Festival Culturea se každý rok zaměřuje na jednu zemi nám kulturně bližší a jednu vzdálenější.

,,Tento jedinečný festival oslavuje kulturní a lidskou rozmanitost, tradice, přírodu. Je to otevřený prostor setkání (nejen) zlínských občanů a rodáků z vybraných zemí,” popisuje festival jedna z hlavních manažerek Kateřina Vítková. Šestý ročník zavede účastníky do země v srdci Himaláje - Nepálu, vyznavače severské kultury jistě potěší setkání s Norskem.

Očekávat můžete workshopy, přednášky, ale také netradiční zážitky. Pro návštěvníky je připraveno bojové vystoupení Vikingů či scénické čtení studentů Vyšší odborné školy umění. Chybět nebudou ani workshopy norské výšivky, jógy či norštiny. Přednášet bude například držitel Českého lva, dokumentarista a kameraman Martin Čech, cestovatel a novinář Michael Stanovský, Norka žijící ve Zlíně či Tomáš Beránek z Namasté Nepál. A pro unavené rodiče bude jak dětský koutek pro ratolesti, tak chill out zóna, kde můžou relaxovat při sledování polární záře nebo krátkých filmů.

 

04084-culturea.jpg

 

Festival Culturea pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity T. Bati  ve Zlíně jako součást praktického předmětu Komunikační agentura. Tento předmět je výjimečný zejména mezioborovou spoluprací a využitím naučené teorie v praxi. Za celý festival, od zajištění financí přes propagaci a realizaci akce, zodpovídá tým studentů, který se každý rok mění. ,,Culturea je studnicí informací o cizích kulturách. Vzdělává jak účastníky, tak organizátory.” popisuje hlavní manažerka festivalu Tereza Révayová.

Zajímá vás, kdo vystoupal na všech 14 osmitisícovek, kde „bydlí“ Buddha, nebo proč se říká Norský Král, nikoliv Král Norska? Odpovědi na tyto otázky můžete sledovat na facebookovém profilu festivalu a pokud se chcete přesvědčit na vlastní oči, přijďte 7. dubna do Zlínského zámku, připraven je bohatý program pro celou rodinu. Poznat dvě země za jeden den, a navíc bez letenky? To je přeci nabídka, která se neodmítá!

 

 

Zdroj: Ing. Zdeněk Urbanovský, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz