Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lucie Bílá, pivní festival i den v DSZO

Lucie Bílá, pivní festival i den v DSZO

12. 6. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Koncert populární Lucie Bíle a spousta akcí pro celé rodiny, takový bude tento týden na Východní Moravě.

Jedna z největších hvězd českého hudebního nebe, Lucie Bílá, přijede ve čtvrtek 14. června do Vsetína. Od 19 hodin se v Domě kultury představí se v komorním koncertu za doprovodu klavíristy Petra Maláska. Představení, které vyprodává sály po celé zemi, má výjimečnou atmosféru. „Budu se snažit dát lidem to, pro co si přijdou. Repertoár máme barevný, veselý, dojemný, vybraný především z lásky k hudbě, ale i k divákům,“ slibuje Lucie Bílá. Diváci se mohou těšit na večer plný známých hitů, a nebyla by to Lucie se svým osobitým humorem, aby nepřidala i pár historek a vtípků. „Když se lidé smějí, je to pro mě to největší ocenění,“ říká Lucie Bílá. Druhým rokem dává více přednost koncertům v menších sálech před velkými stadiony. Je tak blíž publiku a užívá si uvolněnou atmosféru představení, kdy do poslední chvíle netuší, o čem bude svým divákům vyprávět. Vstupenky je možné si koupit v pokladně kina Vatra, kontakt: 575 755 233, 737 573 429.

Hned tři akce se chystají na pátek 15. června ve Zlíně. V tento den si místní městská policie připomene 20. výročí od svého založení. U této příležitosti připravila pro veřejnost Dětský den na náměstí Míru, který začne v 9 hodin a potrvá do 17:30. „Budeme rádi, když lidé přijdou a výročí společně oslavíme. Program jsme sestavili velmi pečlivě a věříme, že návštěvníky zaujme,“ prohlásil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Zdolat co nejrychleji schody budovy krajského úřadu ve Zlíně, takzvaného mrakodrapu, to je páteční závod Zlín Run-Up 2012. Zájemci se můžou přihlásit do závodu na oficiálních internetových stránkách akce www.run-up.cz, kde naleznou veškeré údaje o startovném a soutěžních kategoriích, nebo u partnera závodu, společnosti TicketPro. V den závodu začnou účastníci s úderem 16. hodiny každou minutu vybíhat směrem k náměstí před mrakodrapem na rozběh, aby se poté mezi sebou utkali v hlavní disciplíně celého závodu, tedy v běhu do schodů.

V letošním roce budou organizovány dva závody: závod Elite až na vrchol budovy a závod Open do 10. patra. „Závod Open umožní sportovcům si Run-Up zkusit a pokořit tuto výzvu. Samozřejmě, že ceny budou méně atraktivní, ale každý běžec je vzhledem k tašce, kterou dostane, odměněn a nejlepší muž a nejlepší žena vyhrají hodnotné ceny,“ oznámil Chris Delattre, organizátor závodu. Pokud jde o Elite Run-Up, 30 nejlepších časů (22 mužských a 8 ženských) bude kvalifikováno do finále, které se uskuteční ještě v tentýž podvečer. „Mezitím budou probíhat závody dětí a mládeže, připravené budou atrakce pro veřejnost,“ dodal Chris Delattre.

Nedaleké prostranství před zlínským Velkým kinem bude patřit ZlínBíírFestu 2012. Ten nabídne 31 pivních speciálů z celé České republiky, bohatý program pro celou rodinu, skupiny jako Buty, Petr Bende & band, Fleret, Premier, Reflexy, vyhlášená grilovaná kolena nebo tradiční svíčkovou. Akce začne v pátek 15. června a potrvá až do neděle 17. června.

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice zve na Den otevřených dveří. Uskuteční se v sobotu 16. června. Brány areálu DSZO ve Zlíně na Podvesné XVII budou otevřeny nejširší veřejnosti od 9 do 16 hodin. Ve stejném čase budou jezdit z vozovny ke Sportovní hale historické autobusy a historický trolejbus.
Návštěvníci letošního dne otevřených dveří se mohou těšit na komentované prohlídky areálu, atraktivní průjezdy myčkou, ukázky trucků a techniky Hasičského záchranného sboru. Vystaveny budou různé typy trolejbusů i autobusů, vozidla údržby trakčního vedení. Policisté předvedou výcvik služebních psů. Na odstavné ploše budou probíhat závody rádiem řízených modelů aut. Chybět nebudou ani exkurze na dispečinku. Specialisté na informační technologie poradí návštěvníkům s instalací jízdních řádů DSZO do mobilních telefonů. Uvnitř vozovny bude otevřen stánek s občerstvením. Pro děti se budou nafukovat plynové balonky.

Veselo bude v sobotu ve Valašské Senici, kde pořádají třetí ročník Srazu historických traktorů. Začne ve 14 hodin na hřišti TJ Ajax a nabídne bohatý doprovodný program. Na 18 hodin je připravený zlatý hřeb akce: průjezd traktorů obcí.

Neděli 17. září bude možné strávit v Sazovicích, kde pořádají Hasičský den se začátkem v 8 hodin. Na programu budou pohárová soutěž v požárním útoku v kategoriích mladší-starší žáci, muži, ženy, dorostenci a dorostenky. Více k akci na www.sazovice.cz .

Další nabídku akcí naleznete www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz