Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na festivalu TANECVALMEZ si vychutnáte francouzskou kuchyni, klepy u kávy i chvilku poezie

Na festivalu TANECVALMEZ si vychutnáte francouzskou kuchyni, klepy u kávy i chvilku poezie

11. 4. 2018 - Současným tancem jde vyjádřit cokoli. TANECVALMEZ připravuje jarní taneční menu.

V dubnu se mohou diváci těšit na plkání u kávy s Holektivem, hlavním chodem pak bude Bon App‘! francouzského choreografa Nabila Ouelhadje. „Je to skvělé vystoupení na aktuální téma vaření, kde se vedle tanečníků představí i beatboxer,“ láká ředitelka festivalu Milada Borovičková. V květnu zavítá do Zlína elitní Spellbound Contemporary Ballet z Itálie a prostor dostane i tvorba českých autorů Jiřího Kyliána či Marka Svobodníka, jehož Chvilka POEzie potěší fanoušky hororu a Edgara A. Poe.

Tři performerky ze souboru Holektiv propojují v divadelním představení Kaffeeklatsch tanec, akrobacii, humor a kávu. Svým vystoupením zahájí 21. dubna v Zašové již jedenáctý ročník festivalu TANECVALMEZ. Od gastro tematiky se nevzdálí ani tanečníci z Francie, jen budou místo kávy tančit o vaření. Choreografie Bon App'! (Dobrou chuť!) od Nabila Ouelhadje se s nadhledem a vtipem vyjadřuje k tématům stravování, konzumu, plýtvání a blahobytu. Vystoupení se odehraje 30. dubna ve Valašském Meziříčí.

Poslední festivalový večer bude patřit třem souborům. Ve Zlíně 6. května vystoupí Spellbound Contemporary Ballet s čísly How to pray (Jak se modlit) a Formami, které na festivalu oslaví premiérové uvedení. „Soubor tvoří tanečníci z celého světa na velmi vysoké úrovni,“ popisuje Borovičková. Následovat bude černá groteska Chvilka POEzie od Marka Svobodníka na motivy známé básně Havran a představení pro osm tanečnic Padající andělé z dílny Jiřího Kyliána, jehož díla ztvárnilo na 80 tanečních škol a souborů z celého světa.

 

04116-nabil.jpg

 

PROGRAM FESTIVALU TANECVALMEZ 2018

  • 21. dubna 2018, Kulturní dům Zašová

Kaffeeklatsch Holektiv (ČR)

 

  • 30. dubna 2018, Kulturní zařízení města Valašské Meziříčí

Bon App'! Nabil Ouelhadj (FR)

(choreografie Nabil Ouelhadj)

 

  • 6. května 2018, Městské divadlo Zlín

Formami a How to pray Spellbound Contemporary Ballet (IT)

Padající andělé Národní divadlo Moravskoslezské (ČR)

(choreografie Jiří Kylián)

Chvilka POEzie Pražský komorní balet (ČR)

(choreografie Marek Svobodník)

 

 

 

Zdroj: Plánková Petra

Foto Holektiv Dita Havránková

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz