Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Rozhovor: Miroslav Krobot, kmotrem nového piva

Rozhovor: Miroslav Krobot, kmotrem nového piva

13. 4. 2018 - Divadelní a filmový režisér, herec, dramatik i divadelní pedagog, tím vším je Miroslav Krobot. Letos v lednu ale začal psát zcela jiný příběh, tentokrát se sládkem pivovaru Holba.

Je o novém ležáku z hor, který začal plnit první sklenice právě před několika dny.

Jste kmotrem nového ležáku, který uvařili v pivovaru Holba. Co Vás svedlo dohromady?

Je to moje reakce na podporu, kterou Holba věnovala například filmu Díra u Hanušovic a navíc jsou mi “místní” sympatičtí. V Jeseníkách jsem vyrůstal a jsem tady doma. Nedávno jsme to s manželkou počítali a vyšlo nám, že jsme se podle divadelního angažmástěhovali osmkrát.

Kde jste raději v přírodě nebo ve městě?

V mladých letech mě lákala co možná největší města, teď je to opačně. Příroda je spravedlivá a krásná.

Nový ležák Keprník vznikl vlastně pod vašim dohledem. Se sládkem jste obřadně provedli první vystírku a společně jste ho nyní poprvé degustovali. Jaký je Váš vztah k novému ležáku z hor?

Logicky přeji svému kmotřenci vše nejlepší. Je z dobré rodiny, nebojím se o něj. Holba má chuť jako Jeseníky, je hořká a svébytná, patří k sobě, chcete-li, mají stejnou duši.

Jaké filmy máte nejraději? Co by nemělo dobrému filmu chybět a podle čeho lze film laicky hodnotit?

To by bylo nadlouho, ale jsem rád, když i v nejtemnějším filmu je aspoň trochu humoru. A to jak v těch, na nichž se pracovně podílím tak v těch, na které se dívám. Určitě by se diváci neměli nudit a při troše štěstí by se aspoň některých měl film dotknout. Další měřítka jsou méně důležitá.

Máte nějaké herce, které vnímáte jako ikony českého nebo zahraničního filmu?

Bylo by jich mnoho, ale když už byla řeč o humoru mám rád třeba Petera Sellerse, jinak komisaře Cluseaua nebo Bustra Keatona.

Čím byste byl rád, kdybyste nebyl hercem a režisérem?

Kdybych byl dnes mladý, chtěl bych studovat jazyky a ideálně se jimi živit.

04126-Krobot_vycep.jpg

Miroslav Krobot vystudoval JAMU v Brně a poprvé na sebe upozornil režií Romea a Julie, která byla označována za „divokou“. V Národním divadle režíroval hry Ze života hmyzu bratří Čapků, Goldoniho Mirandolínu a Gogolovu Ženitbu. Režíroval zde také vlastní dramatizaci románu bratří Mrštíků Rok na vsi, inscenace získala v 1993 Cenu Alfréda Radoka za inscenaci roku. V jeho režii byl také film Díra u Hanušovic, který podpořil pivovar Holba. Spolu s Lubomírem Smékalem napsal také scénář a o dva roky později dokončil opět ve spolupráci se Smékalem scénář ke svému druhému filmu Kvarteto. Jako herec se objevuje v řadě filmů např. Příběhy obyčejného šílenství, Restart, Účastníci zájezdu, Venkovský učitel, Dům, Alois Nebel, Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka. Zahrál si také v seriálu Doktor Martin a dalších formátech.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz