Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ke steaku jedině steakový příbor

Ke steaku jedině steakový příbor

16. 4. 2018 - Není nic horšího, než když před vámi leží voňavý a už od pohledu lahodný steak, který si však nemůžete pořádně vychutnat, protože jste zvolili špatný steakový příbor.

Steak samozřejmě chutná stále stejně. Požitek z jídla se však s běžným příborovým nožem vytrácí – koho by bavilo trávit dlouhé minuty nevzhledným krájením masa? Vhodným řešením je steakový nůž, který váš gastronomický zážitek povýší na úplně novou úroveň.

Steakový nůž je naprostý základ

Ptáte se, čím se steakové nože od běžných příborových nožů liší? Tajemstvím úspěchu je úzké ostří, které může být zoubkované, nebo hladké. Vždy je však dokonale ostré. Jaké ostří zvolíte, to je jen na vás. Obecně se uvádí, že zoubkovaný nůž vydrží déle nabroušený, protože se tak rychle neotupí o talíř. Nože s hladkým ostřím se sice otupí rychleji, velmi snadno je však opět nabrousíte. Samozřejmostí je i dlouhá a ostrá špička nože. Steakové nože jsou zkrátka uzpůsobeny tak, aby byl proveden dokonalý řez a ani kapka lahodné šťávy z masa nepřišla nazmar.

Možná si teď říkáte, že vlastně můžete použít kuchyňský nůž a výsledek bude stejný. Bohužel vás musíme zklamat. Kuchyňské a steakové nože nejsou totéž. Každý je vyroben z jiného materiálu a je určen na odlišné povrchy. Kuchyňský nůž byste při krájení na talíři velmi rychle zničili.

 

04128-steak-2272467_960_720.jpg


 

Steakový příbor se může stát ozdobou vašeho stolu

Celou dobu píšeme jen o steakových nožích. Nezapomněli jsme ale ani na vidličky. Vždyť bez nich by to také nešlo. Ty steakové mají ostré hroty, s nimiž snadno napíchnete každý kousek masa.

Když už se rozhodnete pro koupi steakového nože, je samozřejmě vhodné zakoupit rovnou celou sadu příborů. Z té se poté stává opravdový doplněk vaší sváteční tabule. Steakové příbory se vyrábějí v řadě designů – je jen na vás, zda se rozhodnete pro tradiční příbor s dřevěnou rukojetí, nebo raději zvolíte moderní celokovové provedení.

 

 

 

 

Zdroj: milujusteak.cz

Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz