Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na kole či pěšky, otevřeme stezky

Na kole či pěšky, otevřeme stezky

20. 4. 2018 - Blíží se konec dubna a s ním i 13. ročník oblíbené akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska. A co nás v sobotu 28. dubna na Masarykově náměstí v Uh. Hradišti při jarním otevírání cyklostezek čeká?

I letos se můžete vydat na některou z cyklistických nebo pěších tras. Protože vzrůstá počet pěších účastníků akce, byly obě pěší trasy, Staroměstská i Sadská, rozšířeny o jednu zastávku. Staroměstská trasa bude mít první zastávku ve Vinotéce Hruška ve Vodní ulici, Sadská trasa si udělá malou odbočku do Vinohradské ulice. Tam si cyklisté budou moci prohlédnout zrekonstruovaný barokní sklep, který nyní nese název Vinařský dům Mařatice a ochutnat zde víno Lukáše Přikryla. Hned na dvou stezkách, cyklistické, vedoucí mikroregionem Dolní Poolšaví a pěší Sadské, můžete navštívit Vinařství Medek, jehož majitel Josef Medek zvítězil na letošním koštu vína v Sadech hned třikrát, kdy nejvíce chutnala jeho vína Alibernet, André a směs bílých vín.

Pokud budete chtít vědět, co znamená spojení „cyklista v keramice“, zvolte některou z cyklistických tras, které mají zastávku v Muzeu tupeské keramiky v Tupesích, kde vám k poslechu a třeba i k tanci zahraje country kapela Na furt. Tato zastávka spojuje hned tři trasy – Muškát moravský, Rulandu bílou a Velehradskou stezku. Další oblíbenou spojnicí více tras je Centrum lidových tradic na Modré, kde v podzemí najdete dvě speciální degustační stezky, vinnou a slivovicovou.

Na stezce Dolním Poolšavím navštívíte mimo jiné Areál Jízdy králů Kunovice, kde se můžete občerstvit a prohlédnout si expozici věnovanou historii tohoto zvyku, který se v Kunovicích letos v květnu opět po dvou letech pojede. K výstavám, které bude možno na trasách navštívit, patří např. čínské tušové kresby Jany Malé na zámku v Uh. Ostrohu, origami Martiny Jirsákové v TIC na Velehradě nebo výstava Pivo a tabáček ve Slováckém muzeu.

 

04141-Plakatek_na_kole_vinohrady_JARO_2018D-page-001.jpg

 

Na kole vinohrady není jen o cyklistice a turistice. Je také o setkávání lidí, kteří mají rádi náš region, naše tradice, kterým se u nás prostě líbí a máme jim co nabídnout. O tom svědčí také velký počet účastníků z celé republiky i ze zahraničí, především ze Slovenska. Spousta účastníků k nám jezdí opakovaně a často si trasy volí podle svých oblíbených trasérů“, dodává Ing. Stanislav Blaha, starosta města Uherské Hradiště a předseda správní rady Regionu Slovácko, který ve spolupráci s Městským informačním centrem tuto akci pořádá.

Abychom podpořili i další sportovní aktivity, v rámci dopoledního zahájení proběhne výzva k charitativně – sportovní akci „Sbírejme kiláky“, v odpoledním programu se pak dozvíte něco o soutěži „Do práce na kole“. Kulturní program na Masarykově náměstí zpestří od 15.15 hod. vystoupení CM Bálešáci a SPT Dolina ze Starého Města, připraven bude opět i malý vinný trh.

Těšíme se na vás v sobotu 28. 4., registrace začínají od 8.15 hod., zahájení a starty jednotlivých stezek pak od 9.15 hod., registrační poplatek je 50,- Kč, děti do 15 let startují zdarma.

 

Na kole vinohrady Uherskohradišťska je součástí seriálu akcí Krajem vína 2018, který letos zahrnuje 10 akcí.

Akce „Na kole vinohrady“ je spolufinancována městem Uherské Hradiště a Vinařským fondem.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Bc. Hana Patková, Městské informační centrum Uherské Hradiště

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz