Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Již popáté se bude v Praze oslavovat rum, proběhne Rumfest by Barlife

Již popáté se bude v Praze oslavovat rum, proběhne Rumfest by Barlife

25. 4. 2018 - Rumfest by Barlife je zábavně vzdělávací oslava pravého třtinového rumu určená především široké veřejnosti.

Letos se akce koná již popáté a stejně jako minulý ročník se  odehraje v areálu Žlutých lázní. Návštěvníci se opět mohou těšit na širokou nabídku rumů a koktejlů, jež bude možné ochutnat za speciální festivalové ceny. Již tradiční součástí všech akcí organizovaných časopisem Barlife jsou vzdělávací semináře s předními odborníky. Nejinak tomu bude i tentokrát. A ani letos nebude chybět barmanská soutěž.

04151-18767827_788269081353771_3417462938343462831_n.jpg

 

„Kategorie rumu v České republice meziročně roste od roku 2013. Podle monitoringu britské analytické společnosti The IWSR spotřeba rumu stoupá, a to nejen v Česku, ale například i ve Francii, Velké Británii nebo Německu, které je největším trhem pro tuto kategorii v Evropě. Za rok 2017 se u nás prodalo podle nejnovějších předběžných dat přes 18 milionů litrů rumu (započítány jsou všechny druhy rumů – tmavé, světlé i spiced) a v roce 2018 se čeká další mírné zvýšení prodejů. Rum zkrátka stále patří mezi nejoblíbenější a nejrozšířenější destilát, jenž oslovuje široké spektrum konzumentů. To dokazuje i každoroční narůstající obliba naší akce Rumfest by Barlife, jež se letos koná už popáté,“ říká Martin Kraut, vydavatel časopisu Barlife.

 

04151-DSC_2823.jpg

 

V průběhu minulých ročníků prošlo festivalovými branami na deset tisíc návštěvníků a byla prezentována více než stovka různých rumových značek. Mezi nimi i naprosté novinky na českém trhu či rumy v České republice nedostupné. Na totéž se mohou těšit návštěvníci i letos. Semináře se budou opět týkat zajímavých témat, hned dva z nich povede světově uznávaný ambasador rumu Ian Burrell. Součástí programu bude také finále barmanské soutěže High Five - Flor de Caña Mixtronomy Competition. Soutěž je založena na myšlence Mixtronomy, tedy párování pokrmů s koktejly.

 

04151-DSC_2991.jpg

 

Rumfest by Barlife se uskuteční 19. května 2018 v areálu Žlutých lázní. V průběhu odpoledne mohou návštěvníci využít i dalších volnočasových aktivit, které jim Žluté lázně nabízí. Areál se nachází v širším centru Prahy, v Podolí, s dobrou dostupností z centra.

 

Program seminářů i seznam vystavovatelů a značek průběžně aktualizujeme na stránkách www.rumfest.cz.

 

Vstupenky lze zakoupit na webu Rumfestu a v síti GoOut.

 

 

 

 

 

Zdroj: Soňa Hanušová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz