Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zdoláš, ale neodoláš. Jeseníky mají dalšího velikána

Zdoláš, ale neodoláš. Jeseníky mají dalšího velikána

30. 4. 2018 - Má stejný majestát jako hora podle které dostal jméno. Nový ležák Holba Keprník je pivo z hor jedinečný z mnoha pohledů. Nezaměnitelnou chuť, vábivé aroma, výborný říz a obdivuhodnou jiskru mu přinesla sládkova receptura, fortel pivovarníků a především sama příroda.

Dali mu to nejlepší z Jeseníků a také čas. A on vyzrál ve skutečného velikána, který zasluhuje ochutnat, „Tentokrát jsme použili slad z podhorských ječmenů a horský chmel z Jeseníků. V Holbě  jsme toto, pro pivo vzácné koření, použili vůbec poprvé a sami ho ručně česali ve vytipovaných oblastech u nás v horách. Obohacuje hořkost i vůni piva a podtrhuje jeho osobitost.  Suroviny je třeba dobře vybírat a my jsme si počkali na ty nejlepší,“ je přesvědčený sládek Luděk Reichl.

Patronem nového ležáku Keprník je rodák z Jeseníků známý herec a režisér Miroslav Krobot. Byl se sládkem byl u první vystírky a spolu o 3 měsíce později  naráželi 1. sud. A co popřál novému ležáku z hor? „Vše nejlepší. Je z dobré rodiny, nebojím se o něj. Holba má chuť jako Jeseníky, je hořká a svébytná, patří k sobě.“

04167-Krobot_Na_zdravi.jpg

Pivo všemi smysly

Keprník je pivo plné života s jiskrou, kterou si vzalo z vody z horských pramenů. Připomíná horské bystřiny a přitáhne pohled hned poté, co vrchní dočepuje půllitr. Jako by ve vás probouzel neutuchající energií a chuť do života. Takový je Keprník, stejně opravdový a stejně překvapující jako voda z horských pramenů, která je jeho základem.

Ani další smysly nenechá odpočívat. Čichu zalahodí vábivé aroma, které proniká do okolí.  Cítíte vábivou chmelovou vůni, která jako by se rozvíjela s každým centimetrem, který dělí sklenici od vašich úst. Objímá vás a vzbuzuje majestátný pocit. Je tak příjemný, že si ho chcete užít co nejdéle. Už první doušek odkryje hutné tělo piva. Poznáte ničím nepotlačený fundament a vychutnáváte si chlebnatou a dokonale vyváženou chuť. Skoro se chce ji kousat a v tom přichází pomalu se rozeznívající lahodná a přitom intenzivní hořkost. Doznívá až na samém kořeni jazyka, kdy ležák pomalu opouští vaše ústa. Jedinečný ležák Keprník s horským chmelem vám dopřeje degustační zážitek, který je ódou na pivo.

04167-Keprnik_vycep_ruka.jpg

Prémiový ležák Keprník je k dispozici jako sudový především na Moravě a východních Čechách. Holba s ním má velké plány a plnění do lahví nevylučuje. Každopádně nepůjde o masovou výrobu. Nového ležáku letos v Holbě uvaří 5 tisíc hektolitrů a to jen potvrzuje jeho výjimečnost. Produkce totiž závisí na horském chmelu, který je tady vzácným kořením. V této chvíli mají pivovarníci „nasbíráno“ a vytipovávají další oblasti pro jeho sklizeň.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz