Štamgast & Gurmán

Marinovaný losos v kávě s Baileys a datlemi

Autor receptu
Jan Punčochář

Recept pro vás uvařil
Jan Punčochář

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
600 g filet lososa
300 g soli
150 g třtinového cukru
50 g kávových zrn
2 ks badyánu
3 snítky tymiánu
1,5 dcl Baileys Original
1 ks limety
1 dcl extra virgin olivového oleje
8 ks větších datlí
100 g jablka
 

Postup
Postup: 1. Filet lososa omyjte a osušte. 2. V hmoždíři rozdrťte kávu s badyánem a přidejte do směsi sůl i cukru. 3. Lososa zakápněte Baileys, řádně zasypte připravenou směsí a vymačkejte limetu. Nechte marinovat pod fresh folií dvě a půl hodiny v lednici. 4. Marinovaného lososa vyjměte z lednice a omyjte. 5. Nakrojte plátek asi 1 cm široký a položte na připravený talíř. 6. Datle vypeckujte, rozpulte a zalijte Baileys, limetovou šťávou a olivovým olejem. Marinované datle položte na lososa, přidejte nakrájené jablíčko a pokapejte limetovou šťávou a olivovým olejem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz