Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

MAKRO FOODFEST VE ZLÍNĚ UŽ BRZY!

MAKRO FOODFEST VE ZLÍNĚ UŽ BRZY!

17. 5. 2018 - Zveme vás na první ročník Food Festivalu před Makrem!

Vůně Středomoří, krajové lahůdky, vyhlášená vína, regionální pivo a mnoho dalších kulinářských zážitků. Tento skvělý gastronomický zážitek nabídne ve Zlíně návštěvníkům ve dnech 25.–26. května Food Festival před Makrem.

Společnost Makro ve spolupráci s výbornými kuchaři ze Zlínského kraje pro návštěvníky připravila festival jídla, kde bude moci každý návštěvník ochutnat rozličné množství specialit a zároveň se pobavit zajímavým doprovodným programem.

„V Makru jsme představili nový koncept Makro Inspirace, který nabízí velké množství jedinečných potravin, které uspokojí i náročné gurmány. Společně s několika našimi zákazníky – kuchaři chceme široké veřejnosti představit, co se dá z našeho sortimentu uvařit, nabídnout jim kvalitní gastronomické zážitky a zároveň je inspirovat k jejich kulinářské aktivitě,“ uvádí ředitelka Makro Zlín Renata Jurčíková. Festival je výjimečný i místem konání, uskuteční se totiž přímo před prodejnou Makro ve Zlíně-Malenovicích.

V prvním ročníku festivalu se představí kuchaři z restaurací Lanterna ve Velkých Karlovicích, Rožnovských pivních lázní, restaurace Schodky Tlumačov,Beef and Beer z Uherského Hradiště, kroměřížské Octárny, restaurace u Vychopňů ze Vsetína a zlínského Sportcentra. Na svých stáncích před zlínským Makrem budou mít možnost návštěvníkům nejen dopřát ochutnávku lahodných jídel,ale budou i odpovídat na dotazy návštěvníků týkajících se gastronomie. Všichni zúčastnění kuchaři budou také nabízet jedno soutěžní menu na téma „zelí na jakýkoliv způsob“. O vítězi tohoto klání rozhodnou návštěvníci festivalu.

Kromě široké nabídky lokálních produktů nebudou v sortimentu chybět ryby, zejména ty středomořské a mořské plody. „V prodejně Makro ve Zlíně nabízíme široký sortiment ryb, je to naše pýcha,“ prozradila Renata Jurčíková s tím, že zájemci tak budou mít možnost poslechnout si o mořských rybách a plodech moře mnoho zajímavého.Ti, kteří budou chtít, se zde mohou naučit porcovat velké ryby.

K dobrému jídlu neodmyslitelně patří dobrá zábava. Organizátor akce Makro proto pro návštěvníky připravil bohatý doprovodný program.Po oba dny mohou lidé vidět barmanskou show,ochutnat vína z nabídky Makra, zajímavé budou i ukázky baristického umění. Zejména pánové pak ocení nabídku regionálního pivovaru Jarošov.VIP hostem festivalu bude herečka Markéta Hrubešová.Organizátoři mysleli i na nejmenší, pro které budou připraveny různé dětské atrakce. Celou akci bude moderovat Milan Nepustil.

Všichni, kteří poslední květnový víkend zamíří před zlínské Makro na tuto akci, si nejdřív smění peníze za festivalové „Makroše“ a brány Food Festivalu před Makrem budou mít dokořán otevřeny.K tomu Makro Zlín návštěvníkům nabízí možnost si prohlédnout prodejnu, jako překvapení a milou pozornost jim v tyto dny nabídne jednodenní Makro kartu, aby si zde mohli nakoupit.

„Jde o akci pro širokou veřejnost, nejen pro držitele karet Makro. Ať se lidé zastaví, podívají se a hlavně ochutnají. Přejeme si, aby se na tomto festivalu pobavila celá rodina a užila si tady příjemné dny,“zve všechny ředitelka Makro ZlínRenata Jurčíková.

 

04197-Makro_Foodfest_Zlin_2018.jpg

 

 

Co budou moci ochutnat návštěvníci festivalu ve vašem stánku? Na co se mohou těšit?

 

  • MICHAL MIKULIČKA, ŠÉFKUCHAŘ RESTAURACE SCHODKY TLUMAČOV

Na festivalu představíme naše nejlepší jídla z kvalitních regionálních surovin, která připravujeme v naší kuchyni. Konkrétně se můžete těšit např. na kyselicu, pomalu pečenou krkovici se zelím a bramborovým knedlíkem, variaci listových salátů s hovězím roastbeefem a ovocný cheesecake jako sladkou tečku.

 

  • MARCEL HLUŠTÍK, ŠÉFKUCHAŘ SPORTCENTRUM RESTAURACE ZLÍN-MALENOVICE

Těšit se můžete na tříchodové menu. Jako předkrm to budou plátky norského lososa v tapiokovém chipsu s okurkou, quinoa a olivy. Hlavní chod tvoří hovězí rump steak s petrželovým pyré,chřestem a pečenou cibulí. Jako sladkou tečku nabídneme návštěvníkům naše vlastní dezerty – čokoládový řez z tmavé a bílé čokolády s malinami,čokoládovou hlínou a citrónovým krémem.


  • JAROMÍR LUX, ŠÉFKUCHAŘ HOTELU OCTÁRNA KROMĚŘÍŽ

Mám hodně rád recepty z první republiky, které mě inspirují. Na našem stánku se proto můžete těšit na husí prsíčka v úpravě konfit se zelím z červené řepy dle receptury z roku 1926 od šéfkuchaře Grand hotelu Šroubek v Praze. A rádi vám dáme také ochutnat dezert, jehož součástí bude kysané zelí.

 

 

ČLÁNEK V AKTUÁLNÍM ČÍSLE ČASOPISU

 

 


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz