23. 5. 2018 - Přijďte načerpat inspiraci, projděte krok za krokem k úspěšnému gastronomickému provozu.
Po úspěšných exkluzivních seminářích, kdy jsme se jeden rok seznamovali s etiketou pod vedením pana Špačka, vloni pak objevovali leadership založený na silných stránkách pana Muhlfeita, pro vás v roce letošní máme připravené speciální téma pro restauratéry, exkluzivní gastronomický seminář.Jak zvládnout cestu k úspěšné restauraci. Projděte krok za krokem k úspěšnému gastronomickému provozu, načerpejte inspiraci.
O své zkušenosti, tipy a rady se s vámi podělí přední úspěšní provozovatelé restaurací jako je Jiří Král, Jaroslav Žídek, Václav Frič, Jan Škrle či Jindřich Petřík. V oblasti rozšíření zkušeností vás Jiří Roith seznámí s projektem Kulinářské umění, Jiří Horák představí pozici šéfkuchaře jakožto manažera restaurace, Tomáš Krejča vám sdělí tipy, jak efektivně využívat sociální sítě pro marketing gastro provozů. Závěrečná část semináře bude věnována společné diskuzi nad otázkami účastníků.
Program semináře:
09:00 zahájení programu: přivítání prezidenta AHR ČR pana Stárka a viceprezidenta gastronomické sekce AHR pana Krále
09:10 – 09:40 Jiří Král – koncept úspěšné restaurace a spolupráce se žáky učebních oborů; koncept výchovy žáků v reálném provozu
O jedinečný kulinářský zážitek a lahodnost pokrmů se v restauraci Aureole stará šéfkuchař Jiří Král se svým týmem doplněn osobitým a zkušeným obsluhujícím personálem. Hlavní myšlenkou konceptu restaurace Aureole je jedinečnost a komplexnost celého zážitku z Vaší návštěvy. Každé jídlo je výjimečnou harmonií chutí a barev, a když si ho vychutnáte se sklenkou dobrého vína při západu slunce nad Prahou, není tomu skutečně co vytknout.
09:40 – 10:10 Jiří Roith – projekt Kulinářské umění
Vystudoval obor “Culinary Arts a Restaurant Management” na mezinárodní gastronomické škole The Internatinal culinary school at the Art Institute of Vancouver v Kanadě. V roce 2014 založil a představil vzdělávací program Kulinářské umění, který je určen především pro moderní hotelové a gastronomické školy, ale také pro profesionály,kteří se chtějí ve svém oboru neustále vzdělávat.Dnes je program Kulinářské umění zaveden na 61 škol a používá ho 386 učitelů a 2832 žáků.
10:10 – 10:45 Jiří Horák – jak může úspěšně fungovat kombinace šéfkuchař amanažer restaurace?
Jiří se v oboru gastronomie, pohostinství a hotelnictví pohybuje více než 20 let. Středoškolské studium ukončil maturitní zkouškou v oboru kuchař-číšník. Krátce po nástupu do prvního zaměstnání ve veřejném stravování rychle pochopil, že gastronomie by neměla být jen o životní potřebě nasytit hladové, ale také o požitku … Dále tedy následovala praxe v jednom z prestižních pražských cateringů, odkud přešel do restaurací pražských 4 a 5 hvězdičkových hotelů zvučných jmen. Tady se vypracoval na pozice Executive Chef, FaBmanager a Operations manager. Pro své znalosti a zkušenosti byl za posledních 10 let osloven ke spolupráci na pre-openingu a openingu 6 hotelových projektů. Jeho práce zahrnovala spoluvytváření konceptů, výběr vhodného personálu s následným tréninkem týmů, zavádění standardů, finanční výsledky a v neposlední řadě spokojenost hostů.Momentálně na pozici Culinary Advisor firmy Ardo (člen AHR ČR)
10:45 – 11:00 kávová přestávka
11:00 – 11:30 Václav Frič – Jak zvládnout cestu k úspěšné restauraci?
Restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, jen pár kilometrů od hranice Prahy, je pravý ráj milovníků poctivého jídla. Šéfkuchař Václav Frič, společně se svým týmem, zde připravuje denně čerstvé menu složené z toho nejlepšího z české kuchyně. Jídla jsou připravována z těch nejčerstvějších surovin pocházejících převážně od lokálních producentů. Vařil například v hotelu Adria, v restauraci U Plebána či Rybí trh, v hotelu Alcron a Café Imperial, od roku 2007 pak v restauraci Sokool, hotelu Le Palais a Intercontinental. Vede kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu. Je držitelem mnoha ocenění, za jeho působení získal v roce 2002 Alcron cenu za nejlepší rybí restauraci podle průvodce Grand restaurant, v letech 2004 a 2005 získal Václav Frič pro Alcron též ocenění The International Five Star Diamond Award, v letech 2004, 2005 a 2006 získal první místo v české soutěži v otevírání ústřic. V roce 2007 získal druhé místo pro restaurant Alcron a třetí místo pro La Rotonde podle průvodce Grand restaurant. Je milovníkem klasické české kuchyně, skvěle ale umí též ryby a dary moře.
11:30 – 12:00 Jaroslav Žídek – Realita majitele a šéfkuchaře gastronomických provozů po 5 letech od EET, od malé soukromé restaurace po hotelový provoz
Za svůj život Jaroslav Žídek procestoval velkou část světa, ale nakonec se uchytil na Slovensku, kam přišel za prací, která mu byla nabídnuta. Měl zde pouze zaběhnout a pozvednout kuchyni, a nakonec zde zůstal na stálo. Je představitelem moderní gastronomie (nouvelle cuisine). Kuchařem chtěl být vždy a jak sám říká, nepamatuje si, že by chtěl být někdy něco jiného. Své povolání velice miluje a dodává: "Tuhle práci člověk buď miluje nebo ji nemůže dělat." Jaroslav pracuje jako executive chef Camouflage restaurant, Flowersrestaurant & wine bar a Camouflage café & bar v bratislavském Erdödyho paláci. Jako šéfkuchař působil v pražských restauracích Kampa Park, Aqua restaurant, Barock restauranta v pražském i španělském Pravda restaurant. Získal bohaté zkušenosti ve Švédsku, v Dánsku, ve Francii, v Itálii, a i v dalších zemích. Vařil pro mnoho celebrit – švédského krále,dánskou královnu, Arnolda Schwarzeneggera či Hillary Clintonovou.
12:00 – 12:30 Jan Škrle – Jak zvládnout cestu k úspěšné restauraci?
Jan působí v pozici ředitele hotelu a restaurace Chvalská Tvrz. Hotel Chvalská Tvrz 3*Superior, to jsou krásné klimatizované pokoje, parkování přímo před, bohaté snídaně a Wi-Fizdarma. Skvělá gastronomie, konferenční prostory od malých místností až po sál s kapacitou až pro 150 osob. Hotel se nachází v klidné části Prahy 9 - Horních Počernicích, vznikl citlivou rekonstrukcí budov patřících k areálu tvrze, jejíž historie sahá až do 15 století.
12:30 – 13:00 Marcela Šimková – Co stojí za úspěchem restaurací: výsledky průzkumu vývoje trhu restaurací a jejich zákazníků
Marcela se výzkumem trhu zabývá již od 1993. Dlouhodobě se specializuje na výzkumy trendů v segmentu HoReCa a snaží se zlepšit svět gastronomie inspirativními a užitečnými informacemi, které pomáhají provozovatelům i dodavatelům. Další oblast výzkumu, kterou se zabývá je měření Zákaznické zkušenosti a loajality. V posledních letech je cílem jejího sledování chování a postojů nové nastupující generace hostů a spotřebitelů (Generace Y,Generace Z, Mileniálové). Zkušenosti v oboru získává v různých výzkumných projektech v zemích střední Evropy. Je absolventkou Ekonomické fakulty VŠB katedry marketingu a obchodu v Ostravě. Studiu MBA se věnovala na Dominican University Chicago.
13:00 – 14:00 oběd
14:00 – 14:30 Ondřej Jančár – Gastro slovník a nový restaurační koncept WINESTONE v hotelu Mercure Ostrava Center – rady a tipy
Ondřej absolvoval Střední školu hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD v Šilheřovicích a Vyšší odbornou školu v Opavě, obor Řízení hotelového provozu. Své další znalosti si rozšířil dvousemestrálním kurzem Ekonomika a management na Slezské univerzitě v Opavě –Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné a dále vysokoškolským inženýrským studiemv oblasti ekonomika a management na Vysoké škole podnikání a práva v Ostravě. Jazykové znalosti si vylepšil studiem anglického jazyka na Slezské univerzitě v Opavě. Pracoval v bývalém hotelu Polský dům v Ostravě a pro cateringovou společnost. Absolvovalodbornou stáž na Swiss School of Tourism and Hospitality (SSTH) ve Švýcarsku, kde bylzaměstnán v rodinném hotelu. Rok nato odcestoval do Německa a působil v hotelu BalticSport – und Ferienhotel. V současné době pracuje jako Banqueting Coordinator pověřený novým restauračním projektem WINESTONE v hotelu Mercure Ostrava Center, který patří do brandu Mercure v rámci francouzského řetězce hotelů AccorHotels. Jako externí konzultant se též věnuje překladům v gastronomii.
14:30 – 15:00 Tomáš Krejča – Efektivní využití sociálních sítí pro marketing gastro provozů
Tomáš se komunikaci a marketingu věnuje více než 15 let. Spolupracuje jako Creative director s jednou pražskou agenturou a s řadou dalších klientů. Věnuje se též fotografii a videu.
15:00 – 15:30 Jindřich Petřík – Jak zvládnout cestu k úspěšné restauraci?
Motorest PEGAST byl postaven v roce 1997, provozovaný je majiteli jako rodinný penzion v klidném prostředí sousedícího městského parku Stromovka s rybníkem. Na hlavním tahu Č.Budějovice – Č. Krumlov, Linec. Pan Jindřich Petřík byl oceněn Asociací hotelů a restaurací titulem RESTAURATÉR roku 2007. Řídí se heslem, Spokojený host, toť jediná politika tohoto podniku”
15:30 – 16:00 panelová diskuze
16:00 ukončení programu
Termín:Pátek 25. 05. 2018, od 09:00 do 16:00 hodin. Uzavírka přihlášek: pátek 18. 05. 2017
Aquapalace Hotel Prague, Pražská ulice 137, Čestlice
V ceně semináře je zahrnuto občerstvení v rámci kávové přestávky a oběda. Cena semináře pro členy AHR: 1.900 Kč + DPH, Cena semináře pro nečleny AHR: 2.900 Kč + DPH
Zdroj: MGR. JANA ŠTURMOVÁ, www.ahrcr.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.