24. 5. 2018 - Do „domovské“ Olomouce se sice Garden Food Festival o víkendu 2. a 3. června vrací už počtvrté, ale s jednou fantastickou premiérou.
Právě pro Olomouc si totiž hlavní tvář festivalu Zdeněk Pohlreich schovával první veřejnou prezentaci svého nového konceptu Wheels restaurant. Jak název naznačuje, restaurace je „na kolečkách“, ale ne ledasjakých – šéfovo degustační menu se bude podávat v luxusním patnáctimetrovém kamionovém návěsu! Co je ale extrémně důležité, neopakovatelný gastronomický zážitek je vyhrazen pouze pro ty, kteří nezaváhají a zakoupí si dopředu speciální vstupenku.
Wheels je mobilní restaurace, která nezná hranice ani meze klientovi představivosti – nemusí řešit vůbec nic, jen si užít kvalitní gastronomii a atmosféru akce. Vysoce sofistikovaný návěs dopraví sen o dokonalém cateringu pod osobním vedením Zdeňka Pohlreicha na vybrané místo. V exkluzivní spolupráci s Almiro Hospitality se návěs během tří hodin promění v plnohodnotnou klimatizovanou restauraci, s útulnou vstupní halou a neotřelým posezením umí pohostit 30 hostů na 75 m2. V případě nutnosti může být během další hodiny restaurace dovybavena i prostornou venkovní terasou. Svým provedením je plnohodnotně srovnatelná s komfortem „kamenných“ restaurací.
Díky dlouholeté spolupráci a přátelským vztahům Zdeňka Pohlreicha s Garden Food Festivalem máte možnost zažít premiéru projektu 2.a 3. června v olomouckých Smetanových sadech. Tříchodové menu s vinným doprovodem připraví šéfkuchaři tří Zdeňkových restaurací – Café Imperial, Divinis a Next Door. Tak co? Přijdete jako první otestovat Wheels – restauraci na kolečkách? Podává se šestkrát denně po oba dny festivalu: v 10.30 – 11.45 – 13.00 – 14.15 – 15.30 a 16.45 hod. Na každý čas se prodává vždy jen 30 kusů vstupenek.
Pokud si nechcete jedinečný zážitek nechat ujít, vstupenky v hodnotě 499 korun jsou k dispozici výhradně v předprodeji na Ticketportal (https://www.ticketportal.cz/Event/GARDEN_FOOD_FESTIVAL). V ceně vstupenky je přitom pouze degustace, nikoliv vstupné na festival, to je třeba zaplatit zvlášť. V případě, že některá místa zůstanou neobsazena, mohou si je zájemci objednat přímo na místě a zaplatit festivalovou čipovou kartou (20 grešlí / degustace).
499,- Kč v předprodeji / 20,- grešlí (na místě, v případě volné kapacity)
Venkovní Grill
BBQ žebra Memphis style podávané se salátem z fenyklu a červené řepy 6,- grešlí
Telecí polpety s houbovým ragú a majoránkovou buchtou 6,- grešlí
Pivo Imperiál (nepasterizovaný, nefiltrovaný 7 sladový speciál 13° šumavský pivovar Vimperk) 2,- grešle
Tříchodové menu s vinným doprovodem připraví šéfkuchaři tří Zdeňkových restaurací – Café Imperial, Divinis a Next Door. Podává se šestkrát denně po oba dny festivalu: v 10.30 – 11.45 – 13.00 – 14.15 – 15.30 a 16.45 hod. Na každý čas se prodává vždy pouze 30 kusů vstupenek. Pospěšte a rezervujte si svá místa za cenu 499 Kč* – zde: https://www.ticketportal.cz/Event/GARDEN_FOOD_FESTIVAL
Vstupenka do Wheels restaurant neplatí jako vstupenka do areálu!
Sobota 2. 6. 2018
Moderuje Markéta Hrubešová
10.00 – Otevření areálu
10.30 – Jak naporcovat velkou rybu (Ocean48)
11.15 – Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně Praha) + Filip Töpfer (Husí játra)
12.00 – Jan Punčochář (Grand Cru Praha) + Jan Kratochvíl (Divinis Praha)
13.00 - Zdeněk Pohlreich (Café Imperial Praha) + Jaroslav Klár (Lobster Olomouc)
14.00 – David Valíček + Radim Svačina (Food Atelier Ostrava)
15.00 – Michelinské menu Radka Kašpárka (Field Restaurant Praha) + Kaysershow
16.00 – Pevnost poznání - Show fyzika a chemie v kuchyni
17.00 – Medaříme s Robertem Chlebišem (Med Chlebiš)
19.00 – Uzavření areálu
Neděle 3. 6. 2018
Moderuje Markéta Hrubešová
10.00 – Otevření areálu
10.30 – Pavel Sapík (Tearasa u Zlaté studně Praha) + Kayser show
11.15 – Jak naporcovat velkou rybu (Ocean48)
12.00 – Kuchařské umění MasterChefa Jiřího Halamky
13.00 – Jan Punčochář (Grand Cru Praha)
14.00 – Co dnes vaří šéf Zdeněk Pohlreich?
14.45 - Vyhlášení soutěže o nejlepší restauraci festivalu
15,15 – Zdeněk Kortiš (Black Stuff) – Whiskey nejen z ostrovů
16.00 – Hmyzí show Jana Škraňky
18.00 - Uzavření areálu
Zdroj: Kateřina Martykánová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.