Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

T-bone steak

T-bone steak

30. 5. 2018 - Zjistěte o něm více!

T-bone steak získal svůj název podle hřbetní kosti ve tvaru písmene T, která protíná dva svaly – pravou svíčkovou a nízký roštěnec. Jedná se tedy v podstatě o dva steaky vysoké kvality v jednom. Měl by vážit nejméně 400 gramů a chuť steaku dobře vynikne grilováním.

Jeho variantou je steak porterhouse, který má stejný tvar, ale větší část masa je ze svíčkové, protože se krájí z místa blíže oháňce.

 

 

Jak připravit T-bone steak?

Obecně pro všechny steaky platí, že méně je více. T-bone steak dochuťte pepřem, solí a olivovým olejem – vše pečlivě vmasírujte do masa. Pokud si rádi s masem pochutnáte i na jiných chutích, připravte si chutney, omáčku nebo vyzkoušejte balsamico.

 

04221-steak-1138563_960_720.jpg

 

 

Máte kvalitní náčiní na steak?

Pro přípravu steaků budete určitě potřebovat kvalitní a ostrý nůž, pánev z poctivého materiálu, dřevěné prkénko nebo kleště na otáčení steaků. Hodí se také designový bezkouřový gril na dřevěné uhlí značky LotusGrill, který je ideální pro grilování na balkoně i na pikniku.

 

 

 

 

Zdroj: milujusteak.cz

Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz