6. 6. 2018 - Pro všechny milovníky české kuchyně přichystalo Czech Specials soutěž „Co se vařilo za první republiky“.
Hlavní výhrou je účast na podzimním natáčení oblíbeného televizního pořadu Kluci v akci.
Hezky česky a v zástěře Czech Specials si s Kluky v akci v televizi užil vaření šéfkuchař táborské restaurace Martin Svatek. Společně divákům představili soutěž projektu Czech Specials a připravili dvě jídla inspirovaná první republikou. Soutěž spočívá v přípravě lahodného pokrmu právě podle receptů z odvysílaného dílu z 5. 5. 2018, které nadšení amatérští kuchaři vyfotí a snímek odešlou přes soutěžní formulář.V moderním pojetí tak ožívá tradiční česká kuchyně.
Fotografie mohou milovníci vaření zasílat nejpozději do 30. 6. 2018. Snímky vyhodnotí odborná porota složená z profesionálních kuchařů a ze zástupců pořadatele. Výherci budou vyhlášení 16. 7. 2018. Kromě hlavní výhry v podobě účasti na podzimním natáčení pořadu Kluci v akci se soutěžící mohou těšit na nejrůznější dárkové předměty.
A co že se to tedy vařilo za první republiky? Noblesu meziválečného Československa mohou nostalgicky připomenout zapečený krém z kozího sýra a dýně nebo pečený králík, mrkev dušená v seně a brambory v popelu.
Více o soutěži:
www.czechspecials.cz/soutez
Facebook CzechSpecials aneb Ochutnejte ČR
Zdroj: CzechTourism, www.czechtourism.cz
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.