Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Léto na Východní Moravě přeje festivalům

Léto na Východní Moravě přeje festivalům

8. 7. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Léto přeje na Východní Moravě festivalům a to letošní není výjimkou. Koncertovat se bude na mnoha místech.

Ve středu 11. července bude patřit Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti Folklórnímu večeru s cimbálovými muzikami Bálešáci a Harafica a Souboru písní a tanců Dolina. Akce, která se uskuteční v rámci Slováckého léta, začne v 19:30.

Od čtvrtka 12. do neděle 15. července ožije Dolní náměstí ve Valašských Kloboukách mezinárodním setkáním malířů, sochařů, keramiků, řezbářů, folklórních souborů, divadelních skupin, muzikantů a hudebních skupin – Valašským kumštováním. Přihlášení umělci začnou pracovat na svých dílech ve čtvrtek odpoledne, díla tvoří v průběhu celé akce a hotové je přihlásí do lidové dražby. „Akce má bohatý hudební doprovodný program. V sobotu zde najdete i jarmark lidových řemeslníků,“ upozornili pořadatelé. Podrobný program zúčastněných skupin a souborů je na webových stránkách www.kumstovani.cz.

Starý Hrozenkov zve na 52. ročník Kopaničářských slavností, uskuteční se od pátku 13. do neděle 15. července. Program odstartuje v 18 hodin setkání u Lípy bratrství na česko-slovenské hranici, po kterém bude následovat kulturní program v areálu slavností. Sobota odstartuje v 15 hodin blokem folklórních souborů z České republiky a Slovenska, na který naváže ve 20 hodin zábavní program, který hodinu před půlnocí vyvrcholí ohňostrojem a lidovou veselicí. Nedělní program zahájí v 13:30 koncert dechovek, na který navážou blok folklórních souborů, zábava a lidová veselice.

Nadcházející dny nebudou jen o hudbě. Kdo chce zažít trochu dobrodružství spojeného s historií, může se vydat ve čtvrtek 12. července na noční prohlídku zámku v Napajedlích s herci divadelního souboru Zdeňka Štěpánka. Začátek je v 21 hodin.

V pátek 13. července bude pokračovat ve Velkých Karlovicích čtvrtý ročník Karlovského hudebního léta, tentokrát se půjde do amfiteátru u Penzionu Pod Pralesem v údolí Léskové na klasické Country. „Po třech uplynulých ročnících už můžeme říci, že festival má svou tradici a lidi si na páteční živé vystoupení kvalitních skupin velice rychle zvykli,“ prozradil organizátor festivalu Lubor Gášek. Vstupné na festival je dobrovolné. Koncerty se konají za každého počasí vždy od 19 hodin. „Bez obav k nám mohou přijít i rodiče s dětmi. Nejmenší návštěvníci se během koncertu zabaví v dětském areálu s průlezkami, houpačkami, skluzavkami a nadstřešeným pískovištěm,“ doplnil Lubor Gášek. Více na www.podpralesem.cz.

Sobota 14. července bude v Holešově svědkem 9. ročníku setkání veteránů a historické hasičské techniky se začátkem v 11 hodin. Návštěvníci se můžou těšit třeba na kovbojské vstoupení, okružní jízdu, nebo výstavu leteckých modelů.

Ve Vsetíně bude možné vyrazit na Farmářské trhy na Dolním náměstí. Čerstvá sezónní zelenina a ovoce, sýry, tvaroh a mléčné výrobky, chlazené a uzené ryby z Třeboně, uzeniny, valašské frgály a pečivo, med a medovina, květiny... Nakupovat bude možné od sedmi hodin.

Neděli 15. července si bude možné zpestřit bezplatnými prohlídkami kaplí Svaté Rodiny a Svatého Josefa v Luhačovicích v rámci projektu Otevřené brány. Spoustu informací poskytne účastníkům průvodce. Prohlídky potrvají od 13 do 17 hodin.

Informace o dalších nabídkách naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz