Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Hudební festival Znojmo 2018

Hudební festival Znojmo 2018

18. 6. 2018 - 14. ročník Hudebního festivalu Znojmo stmelí excelentní hudbu, vyhlášená vína a přátelskou atmosféru letního Znojma.

Letošním tématem bude Svár duše s tělem a vody s vínem. Fyzično se bude potýkat s duchovnem na mnoha koncertech, jejíž dramaturgii upravují účinkující festivalu na míru.

 

12. 7. – 29. 7. 2018

Znojmo a okolí

 

Na festival přijede patron festivalu Pavel Šporcl, který vystoupí dvakrát, a řada dalších vyhlášených interpretů. Největší zahraniční hvězdou bude světově oceňovaný orchestr staré hudby Il Giardino Armonico se sopranistkou Annou Prohaskou.

Festivalovým projektem, který letos zahájí festival, bude oratorium Svár duše s tělem od italského skladatele Emilia de’ Cavalieriho. Unikátní je vlastní nastudování a uvedení operního, oratorního nebo baletního díla v dobové hudební interpretaci souboru Czech Ensemble Baroque (několikerá nominace vystupujících umělců na prestižní Ceny Thálie).

 

04262-170715_7150198_JisovaL.jpg

 

Na Hudebním festivalu Znojmo nebudou chybět ani tradiční koncerty festivalové dramaturgie, jako je koncert malých géniů, koncert při svíčkách, piknik v přírodě či varhanní matiné v kostele a řada dalších.

 

Zajímavá místa, léto, místní gastronomie, víno...

Znojemský hudební festival přináší excelentní koncerty špičkových českých i zahraničních umělců, které pořádá na atypických místech historického Znojma i jeho okolí. S hudbou se tak návštěvníci setkávají i v prostorách zámků ve Vranově nad Dyjí, v Jevišovicích či v Uherčicích. Putují za ní společně s umělcem – varhaníkem po okolních kostelích. Slyší ji na znojemském hradě, na nádvoří historických domů, z radniční věže, ale také pod širým nebem v nádherném prostředí Národního parku Podyjí.

 

04262-Kopie_souboru_Hostina_JisovaL.jpg

 

Osou znojemského festivalu je provázání kvalitní hudby s uznávanými víny místních vinařů. Festival dlouhodobě spolupracuje s předními znalci vín a každoročně připravuje limitovanou edici festivalových vín, jejichž ochutnávky doprovázejí všechny koncerty a doprovodné akce festivalu.

 

04262-Kopie_souboru_heiligerstein_CMAS_Mirek-Kolaja.jpg

 

 

 

 

 

Zdroj: Petra Štorková

Foto: Jisová L. a Kolaja Miroslav

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz