Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Charitativní prodej vín: VOC Znojmo předá Dětskému centru 16 770 korun

Charitativní prodej vín: VOC Znojmo předá Dětskému centru 16 770 korun

19. 6. 2018 - Spolek VOC Znojmo oslavil své pomyslné 10. narozeniny nejen desátým ročníkem květnového Festivalu vína VOC Znojmo, ale také charitativním prodejem svých archivních vín.

„Naším záměrem bylo podpořit dobrou věc, konkrétně Dětské centrum Znojmo. Uvolnili jsme proto mimořádně do internetového prodeje archivní vína VOC Znojmo, která nejsou na volném trhu k dostání. Dvě lahve jsme vydražili přímo 8. května na festivalu – jedno za 2000 korun, druhé za neuvěřitelných 5 100 korun. Ještě jednou děkujeme všem,“ říká předseda spolku František Koudela.

K osobnímu předání šeku na celkovou částku 16 770 korun, kterou díky charitativním prodejem podařilo vybrat, dojde v nejbližších dnech. „Chtěl bych poděkovat nejen spolku VOC Znojmo za organizaci charitativního prodeje, ale také všem štědrým dárcům,“ uvedl Milan Špaček, ředitel Dětského centra Znojmo.

Dětské centrum Znojmo poskytuje pediatrickou, neurologickou, léčebně rehabilitační, psychologickou, výchovnou a sociální péči ohroženým a postiženým dětem a jejich rodinám. Zajišťujeme péči o ohrožené a postižené děti formou lůžkové péče ve věku od 0 do 15ti let a formou stacionární a ambulantní péče ve věku od 0 do 19ti let.

 

04266-IMG_20180614_211943.jpg

 

Prodej vín probíhal ve spolupráci s e-shopem Vinotrh.cz. „Bylo nám ctí, že si spolek VOC Znojmo vybral pro realizaci tohoto charitativního projektu právě náš portál se znojemskými víny, kde se snažíme nabídku vín obohatit začleněním aktuálního dění ve Znojemské vinařské podoblasti," uvedla Petra Pokorná, manažerka portálu Vinotrh.cz, na jehož platformě byl celý charitativní prodej realizován.

„Vinařům sdruženým ve VOC Znojmo se opět podařilo dokázat, že drží prst na tepu doby. Charitativním prodejem archivních vín vystihli důležitá témata dnešní společnosti. Podpora, sdílení a zájem, zvlášť pokud jde o děti, musí být prioritou nás všech,“ oceňuje počin spolku VOC Znojmo Petra Pokorná.

 

Každý, kdo si zakoupil lahev archivního vína VOC Znojmo, obdržel společně s lahví speciální dárkový certifikát. „Symbolicky jsme tak poděkovali všem, kteří se zapojili do naší charitativní akce a podpořili tak spolu s námi dobrou věc,“ dodává Koudela.

 

 

 

 

VOC Znojmo, založené v roce 2009, je prvním apelačním systémem v České republice a představuje tak revoluční krok, který klade velký důraz na terroir, tedy označování vín podle místa původu. Vína VOC Znojmo sjednocuje mimořádná aromatičnost vín, způsobená střídáním studených nocí a teplých dnů v době zrání hroznů, což má velký vliv právě na tvorbu aromatických látek. Právě díky těmto podmínkám jsou vína z okolí Znojma velmi výrazná a dobře rozpoznatelná.

Značka VOC garantuje chuťově plná a aromatická vína z ověřených oblastí Znojemska. Zkratka VOC znamená „vína originální certifikace“. Do systému VOC Znojmo jsou zařazeny tři pro Znojemsko nejtypičtější odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené. Do spolku VOC Znojmo patří v současné době devatenáct vinařství.

 

  1. DOBRÁ VINICE vinařství s.r.o. www.dobravinice.cz
  2. Ing. Josef Dobrovolný – Vinný sklep www.vinarstvi-dobrovolny.cz
  3. Vinařství Piálek & Jäger s.r.o. www.pialek.cz
  4. Vinařství Trávníček a Kořínek, spol. s.r.o. www.vinarstvitak.cz
  5. VÍNO VANĚK s.r.o. tel.: 603 324 194, 604 566 175
  6. Vinařství LAHOFER, a.s. www.lahofer.cz
  7. Vinařství Líbal, s.r.o. www.vinolibal.cz
  8. Vinařství rodiny Špalkovy, s.r.o. www.saler.cz
  9. VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC s.r.o. www.waldberg.cz
  10. Vinné sklepy Lechovice, spol. s r.o. www.vslechovice.cz
  11. VINO HORT, s.r.o. www.vinohort.cz
  12. Zemědělské družstvo Hodonice www.zdhodonice.cz
  13. ZNOVÍN ZNOJMO, a.s. www.znovin.cz
  14. Vinařství Sádek, s.r.o. www.vinarstvi-sadek.cz
  15. VINICE – HNANICE, s.r.o. www.vinice-hnanice.cz
  16. Vinařství HANZEL www.vinarstvihanzel.cz
  17. Arte Vini spol. s.r.o. www.artevini.cz
  18. Josef Kořínek www.josef-korinek.cz
  19. AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO, s.r.o. www.ampelos.cz

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Mgr. František Koudela, předseda VOC Znojmo, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz