Štamgast & Gurmán

100% rostlinné pečení-vyzkoušejte ty nejlepší veganské krémy

100% rostlinné pečení-vyzkoušejte ty nejlepší veganské krémy

13. 7. 2018 - Chcete péct v souladu s přírodou? Nebo už máte pocit, že másla, smetany a krémových sýrů bylo dost? Dopřejte si změnu a objevte kouzlo, které skrývají veganské krémy.

 

 

 

Připravili jsme pro vás recepty na tři lahodné varianty.

Jak na rostlinné dortové krémy – krok po kroku

Veganské sice nemusí nutně znamenat zdravější, často tomu ale tak je. Pochutnejte si na krémech, které nezatíží váš žaludek a vyzkoušejte lákavé variace na klasické dortové krémy.



(Ne)máslový krém

Jestli jste jako děti milovali oblizování misky se zbylým těstem, určitě si také pamatujete následnou bolest břicha. Užijte si sladké neřesti bez výčitek a mísu po (ne)máslovém krému vylízejte do sucha!

Ingredience:

  • 1 hrnek veganského margarínu
  • 3 a ½ hrnku moučkového cukru
  • ¼ hrnku rostlinného mléka
  • kapku vanilkového extraktu
  • holandské kakao

 

Postup:

  1. Margarín nejprve dobře vyšlehejte s cukrem.
  2. Poté postupně přidávejte rostlinné mléko a vanilkový extrakt.
  3. Chcete-li krém čokoládový, stačí přidat kakao v požadovaném množství. Pokud bude krém moc hustý, přidejte do něj o kapku více mléka.

 

 

Tofu krém

Spojíte si s tofu spíše thajské nudle nebo veganské risotto? Vězte, že se skvěle hodí i do rostlinného krému na dort. Budete se divit, jak vám bude chutnat.

Ingredience:

  • 1 balení silken tofu – pevné až extra pevné
  • 2 lžíce javorového nebo agáve sirupu
  • 1 lžičku vanilkového extraktu nebo ½ lžičky vanilkového prášku, případně semínek z lusku
  • 200–300 g kvalitní veganské čokolády
  • 1 lžíci kakaa
  • ¼ hrnku rostlinného mléka nebo kávy
  • 1 zralý banán

 

04315-chocolate-2047248_960_720.jpg

 

Postup:

  1. Začněte tím, že tofu, rostlinné mléko, sirup a vanilku rozmixujete v mixéru na hladkou kaši.
  2. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, nechejte ji vychladnout a poté přidejte společně s kakaem a banánem k tofu směsi.
  3. Pokračujte v mixování. V uzavřené nádobě nechejte alespoň hodinu vychladit v lednici.

 

 

 

Kokosový krém

Sbíhají se vám sliny pokaždé, když uslyšíte někoho mluvit o kokosu? Dopřejte si sladkou pochoutku v neodolatelné veganské variantě. Uvidíte, jak vás její chuť překvapí.

Ingredience:

  • 400 ml kokosového mléka
  • kokosový puding z 400 ml rostlinného mléka
  • ½ hrnku mandlového mléka
  • lžičku agaru
  • 1 a ½ hrnku cukru
  • 2 a ½ hrnku strouhaného kokosu

 

Postup:

  1. V hrnci nechejte rozehřát mandlové mléko s cukrem a agarem, přiveďte k varu a poté na mírném plameni ohřívejte asi 10 minut.
  2. Do pudingu nalijte kokosové mléko, směs s agarem a šlehejte ručním šlehačem, dokud vám nevznikne jemný krém.
  3. Nakonec do krému přidejte strouhaný kokos.

Jak jste si mohli všimnout, připravit veganské krémy do dortu není žádná věda. Osvojte si tyto jednoduché recepty a příště si lahodný dort vychutnejte s rostlinným krémem.

 

 

 

 

 

Zdroj: vseopeceni.cz

Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz