Ovládněte gril se skvělými žebry
3. 8. 2018 - Maso a vůně grilu patří k létu. Opusťte od rožnění klobásek a lehce vysušitelného kuřecího. Postupte na vyšší úroveň a na grilu připravte vepřová žebra.
Nenechte se odradit délkou přípravy, nejedná se o nic složitého. Jedinečnou chuť masu navíc dodá kořenitý rum Captain Morgan, díky němuž se jídlo stane nezapomenutelným. Staňte se legendou, kormidlo je ve vašich rukou!
Marinovaná vepřová žebra s kapkou rumu:
Ingredience na obalení:
- Vepřová žebra
- 2 polévkové lžíce mleté papriky
- 1 polévková lžíce mletého chilli
- 1 polévková lžíce sušeného česneku
- 1 polévková lžíce mleté hořčice
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 3 polévkové lžíce mořské soli
- 1 polévková lžíce černého pepře
Postup:
- Vepřová žebra důkladně očistěte
- V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte
- Předehřejte troubu na 180 °C
- Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu
Ingredience na marinádu:
- ½ hrnku hnědého cukru
- 1 hrnek kečupu
- ½ hrnku Captain Morgan Original Spiced Gold
- 4 polévkové lžíce worcestrové omáčky
- 1 polévková lžíce mletého chilli
- Sušený česnek
- 3 polévkové lžíce jablečného octa
- ½ hrnku vody
Postup:
- Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni
- Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje
- Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril
- Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut je otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut
Přendejte žebra na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!
Zdroj: Jitka Pavlová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.