Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Dočesná 2018: Pivovar Zubr první zářijovou sobotu opět přivítá v pivovaru své fanoušky

Dočesná 2018: Pivovar Zubr první zářijovou sobotu opět přivítá v pivovaru své fanoušky

7. 8. 2018 - Sobota 1. září se v pivovaru Zubr ponese v duchu oslav chmelového moku i samotného chmele, jako základní suroviny, která se při výrobě piva používá. Akce Dočesná se Zubrem nabídne bohatý hudební program v čele s kapelami Traktor a Polemic, soutěže v česání chmele i s pivní tématikou, strongman show Jiřího Tkadlčíka a především pivo se zubří hlavou ve znaku.

„Rádi bychom, aby se z dočesné stala další akce, na které se budeme pravidelně setkávat s našimi fanoušky a společně budeme oslavovat tradiční výrobu piva. I proto jsme letos poprvé přesunuli dočesnou přímo do pivovaru, čímž se vracíme k původní tradici dočesných. Ty bývaly slavnostním zakončením sklizně chmele, které se konaly přímo v pivovarech nebo v zemědělských družstvech, kdy se narazily sudy s pivem, opékalo se prase a česáči se po náročné práci mohli pobavit. Přesně v tomto tradičním duchu chceme naší dočesnou pojmout. Samozřejmě návštěvníci nepřijdou ani o samotné ruční česání chmele, které bude odpoledne v pivovaru probíhat. Načesaný chmel půjde do prvních várek piva vyrobeného už z nové chmelové sklizně,“ zve na akci Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

 

 

Na dočesné nebude chybět široký výběr piv z produkce pivovaru včetně kvasnicového piva Zubr Grand přímo z ležáckých sklepů. Ochutnat bude možné i pivní speciál, který sládková Nataša Rousková uvařila přímo pro tuto akci. Areál pivovaru se otevře ve 13:30 hodin a vstup je zdarma. Slavnostní zahájení proběhne v 13:45 hodin a v 14:00 hodin se na pódiu představí první kapela, kterou bude Sarkonia. Po ní se na pódiu vystřídají Iron Maiden Revival, Forum, Traktor a o závěrečný program se postará skupina Polemic. Odpoledne také zpestří vystoupení Jiřího Tkadlčíka i různé soutěže s pivní a chmelovou tématikou.

 

 

Dočesná se Zubrem bude letos již třetí akcí, která přímo v areálu přerovského pivovaru proběhne. Tou první byly dubnové narozeniny pivovaru, v červnu se pak konal oblíbený Zubrfest. Dočesná začínala jako malá akce pro zaměstnance pivovaru, která původně probíhala přímo na chmelnicích v Čekyni, odkud pivovar Zubr odebírá chmel. Postupně se k zaměstnancům přidali členové fanklubu pivovaru Zubr a loni i široká veřejnost. Letos poprvé se celá akce uskuteční přímo v areálu pivovaru Zubr.

 

 

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, absolutní šampion degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – PIVO 2018, vítěz v kategorii ležáků v ročnících 2018 a 2017 a rovněž vítěz soutěže České pivo 2017 v kategorii jedenáctistupňových piv. První místo v soutěži České pivo 2017 si odnesl také Zubr Premium, a to v královské kategorii světlých ležáků. Zubr Premium je zároveň držitelem absolutního vítězství v soutěži Zlatý pohár Pivex – PIVO 2016. Na loňském jubilejním ročníku soutěže PIVEX 2017 byl pivovar Zubr zvolen pivovarem čtvrtstoletí. Novinkou ve stálém sortimentu je 12° ležák Zubr Gradus.

 

 

 

 

Zdroj: Jana Dobrovská

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz