24. 8. 2018 - Pivovar Holba má za sebou další úspěšný měsíc. V červenci prodal 33 931 hl piva a to je letos zatím nejvíce.
V meziročním srovnání jde o nárůst 3 300 hl, což představuje o11 procent více. Je to úspěch a Holba se snaží ho udržet. To potvrzuje i silný odbyt za uplynulé dny v srpnu.
Varna běží v nepřetržitém provozu, ležácké sklepy jsou plné, stáčí se na 3 směny a zvýšenou poptávku se daří pravidelně vykrývat. Menší odběratele dokáže pivovar zavážet sám a to je velká výhoda. „Dokážeme tak rychle reagovat na situaci a to hostinští oceňují. Pivo je jim možné dodat bezprostředně, aby mohli uspokojit své hosty,“ říká Vladimír Zíka.
Zvýšený odbyt piva podporuje letní počasí i turistika. Do Jeseníků míří na dovolenou stále více lidí a většina si pivo z hor nenechá ujít. Šerák, Horská 10 nebo Keprník se staly symbolem Jeseníků a stejně populární jsou i ostatní. Prodej Holby Šerák trhal v červenci rekordy. Nejlépe si vedl v plechovkách, kde byl jeho odbyt dokonce 2,5 krát vyšší než loni, a výborně si vedl v lahvích i sudech. Odbyt Šeráku v červenci překročil 23 tisíc hektolitrů, hned za ním si stojí Horská 10 a následuje Holba Premium. Kulminuje také odbyt Kvasničáku Holba. Jde o typicky zahrádkové, nefiltrované pivo s osvěžující chutí pro letní konzumaci ideální. Výborně si vede rovněž nový ležák Keprník. Je to pivo s horským chmelem, který si pivovarníci češou sami. „Místa máme vytipovaná a i když bylo sucho, šištice jsou dobře narostlé. Češeme ho ručně a jako s vzácnou ingrediencí s ním taky nakládáme,“ říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka.
Letní počasí plní zahrádky a provozovatelé restaurací ve výletních místech nyní prodávají až několikanásobně více piva.
Zdroj: Hana Matulová
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.