Štamgast & Gurmán

Bramborový krém

Autor receptu
Petra Vomelová

Recept pro vás uvařil
no name

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Dáváme si polévky k obědu i večeři. V poslední době jsme si navíc oblíbili krémy, které lze umixovat takřka z jakékoliv zeleniny. Využijte podzimní sklizně a zkuste náš recept na bramborový krém.

600 g brambor
1 cibule
600 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla
4 plátky slaniny
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvá pažitka
 

Postup
1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory. 2. Zalijte vývarem, nechte provařit, dokud brambory nebudou měkké. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. 3. Přidejte smetanu a nechte projít varem, poté osolte a opepřete dle chuti. 4. Servírujte s opečenými plátky slaniny a čerstvou pokrájenou pažitkou.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz