Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Gastro akce z Východní Moravy

Gastro akce z Východní Moravy

4. 9. 2018 - Léto sice pomalu končí, ale zábava pokračuje na Východní Moravě naplno. Na jaké gastro akce se můžete těšit?

V Květné zahradě v Kroměříži se uskuteční v sobotu 8.9. od 17:00 do 23:55 už třinácté vinařské slavnosti. Výborné víno, ještě lepší jídlo a překrásné prostředí.

 

Historické památky, folklor a tradice, radost z úrody vína – to vše nabízejí již tradiční Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, které od pátku 7. do neděle 9. září rozezpívají a roztančí centrum Slovácka – královské město Uherské Hradiště.

K vidění bude rozmanitost a bohatost tradiční lidové kultury, kterou zde představí desítky folklorních souborů, cimbálových muzik i dechových kapel ze Slovácka. Společně s ochutnávkou vín, burčáku a regionálních gurmánských specialit přinášejí slavnosti pocit sounáležitosti pro desítky tisíc návštěvníků. Spolu s „domácími“ se v Uherském Hradišti budou prezentovat zástupci partnerských regionů z různých částí Evropy.

Program Slavností začíná v pátek ve 20 hodin zahajovacím ceremoniálem. Jedním z hlavních „taháků“ a nejvíce očekávanou součástí programu je sobotní slavností průvod. V něm se představí stovky krojovaných účastníků z devíti mikroregionů i zahraniční partneři. Po celou dobu slavností, tj. až do nedělního odpoledne, budou probíhat ukázky tradičních řemesel, ochutnávky vína, produkce lidové hudby, taneční vystoupení. Do programu Slavností patří také mše svaté, prohlídky historických památek královského města Uherského Hradiště, plavby po Baťově kanále, dobré jídlo a řada dalších aktivit. A to hlavní je skvělá atmosféra, která městem prostupuje.

 

 

 

 

 

Zdroj: Ing. Zdeněk Urbanovský, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy

Ilustrační foto: Archiv CCRVM/Urbanovský

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz