Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival česneku, košt džemů nebo stezka žokeje Váni. Východní Morava má pestrou nabídku

Festival česneku, košt džemů nebo stezka žokeje Váni. Východní Morava má pestrou nabídku

24. 7. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Festival česneku a košt archivních marmelád a džemů, „dupající“ kanadský houslista nebo třeba otevření turistické stezky pojmenované po legendárním žokeji Josefu Váňovi. Na Východní Moravě konec týdne plný skvělých nabídek.

Kroměřížské Velké náměstí bude v pátek 27. července patřit 3. jarmarku slovenských řemeslníků a 3. Městským farmářským trhům. Program potrvá od 9 do 18 hodin. Jeho součástí bude koncert oblíbeného písničkáře Pavla Dobeše, který začne v 16 hodin.

Milovníci česneku už mají určitě v kalendářích zaškrtnutou sobotu 28. července, kdy se v areálu zámeckého parku v Buchlovicích na Uherskohradišťsku uskuteční už 11. ročník Festivalu česneku, v čase od 10 do 18 hodin. Jde o akci pro celou rodinu se spoustou zábavy, občerstvením ale také poučením. Její nedílnou součástí je košt česneku, kdy je prezentováno až 25 odrůd. „Návštěvníci budou též moci ochutnat nejroztodivnější česnekové kulinářské speciality, včetně originální zmrzliny, nebo si připít česnekovým zákysem či pálenkou,“ prozradili organizátoři. Vstupné na festival česneku je v případě dospělých 80 korun, děti a invalidé zaplatí 50 korun. Pro nositele příjmení Česnek (-ová), ale také Garlík (-ová) a Knobloch (-ová) (i v anglické variantě Garlic a německé variantě Knoblauch) je vstup zdarma.
Součástí Festivalu česneku bude i Košt archivních marmelád a džemů. Jeho mottem je „Nevyhazujte něco, co může ještě dobře posloužit společnému prožitku, ani to (zatím) nedávejte do kvasu.“

Slavnostní událost se chystá v sobotu v obci Slopné na Zlínsku. Bude zde zahájen provoz turistické stezky žokeje Váni, dlouhé pět kilometrů. Účastníci se sejdou mezi 9. a 10. hodinou a po občerstvení v místní hospodě se vydají po nové stezce k turistickému prameni ve Vizovicích. Touto cestou přes hřebeny Vizovických hor chodíval i legendární rodák ze Slopného Josef Váňa – do Vizovic prý vyrážel vždy, když dostal chuť na pivo.

Víkend 28. až 29. července bude možné strávit i ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. V jeho areálu se uskuteční 22. ročník setkání mistrů starých řemesel. Svoji dovednost předvedou kováři, tesaři, kameníci, bednáři, klempíři nebo třeba dráteníci.
Další nabídku akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz