02. 10. 2018 - Holba Šerák rozšiřuje svoji sbírku ocenění o další medaili, tentokrát stříbro ze soutěže České pivo.
Za posledních 10 let získala oblíbená jedenáctka z Jeseníků celkem 28 medailí za svoji jedinečnost a prvotřídní kvalitu.
Odborní degustátoři oceňují chmelové aroma v kompozici s harmonickou plnou chutí, přesvědčivou hořkost a výborný říz. Tyto vlastnosti získává Holba klasickou technologií výroby, tedy tradičními postupy, které dávají pivu čas vzít si ze sladu i chmele to nejlepší. Je to pivo z horských pramenů a má jejich neutuchající jiskru. Právě ona spolu s vábivým aroma a vysokou pitelností vybízí k dalšímu napití a delšímu posezení.
„Zase to cinklo a to je dobrá zpráva pro všechny příznivce dobrého piva. Šerák je favoritem značky a ke svým úspěchům letos přidal další 3 medaile. Jsme rádi, že chutná degustátorům stejně jako konzumentům,“ říká k ocenění Luděk Reichl sládek pivovaru. Jedni i druzí oceňují osobitou charakteristiku Holby a stabilní kvalitu, kterou si ryzí pivo z Jeseníků nekompromisně drží. Důležitá je i jeho vysoká pitelnost, jedna ze zásadních vlastností pro piva vyráběná tradičním způsobem typická.
Šerák ročně naplní 40 milionů půllitrů, to je 200 tisíc hl a více než polovina celkové produkce hanušovického pivovaru. Dříve regionální pivo si každoročně získává nové příznivce, pro které je důležitá nejen chuť piva, ale i původ surovin, ze kterých vzniká a způsob výroby.
V případě Holby konzumenti vědí, co pijí. Holba je pivo z horských pramenů a sladu i chmele z Moravy. Slad pochází ze sladovny v Zábřehu na Moravě, kde zpracovávají světově proslulé hanácké ječmeny i podhorské ječmeny z oblasti Jeseníků. A z domácí produkce je také chmel. Do Holby míří chmel z nedalekého Tršicka, který díky svému složení a vysoké kvalitě patří k pivovarnicky nejvyhledávanějším. „Náš chmel dává pivu nejen vábivé aroma, ale výrazně se podepisuje do chuti a hořkosti piva. Stejně jako u vody a sladu sázíme na kvalitu a současně i zpracování plodiny. Všichni naši dodavatelé jsou prověřeni letitou spoluprací,“ komentuje význam chmele Luděk Reichl.
Holba je spolu s pivovary Zubr a Litovel součástí moravské pivovarnické skupiny PMS se sídlem v Přerově. Degustační výsledky a rekordní počty získaných medailí potvrzují, že jde o piva mimořádné kvality a jedinečné chuti.
Zdroj: Hana Matulová, mediální zástupce pivovaru Holba
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.