Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slunečné počasí pomohlo uzavřít cyklostezky

Slunečné počasí pomohlo uzavřít cyklostezky

11. 10. 2018 - Za krásného slunečného počasí se vydalo uzavřít cyklostezky na Uherskohradišťsku více než 700 účastníků.

Na sedm cyklistických a dvě pěší trasy se rozjeli a rozešli příznivci kol, koloběžek i pěší turistiky ze všech koutů České republiky i ze Slovenska, početné skupiny jezdí od Prahy, Pardubic, z Ostravska nebo od Piešťan, velkou část tvoří pak samozřejmě účastníci z našeho regionu.

Teplé počasí nalákalo 519 registrovaných a dalších 200 neregistrovaných zájemců o poznávání krás Uherskohradišťska. Nejvíce účastníků si zvolilo trasy, pojmenované po odrůdách vína, a to trasu Rulandy bílé a trasu Blatnického Roháče, na kterou se vydala i početná skupina cyklistů z cyklooddílu Mrlínek, kteří jsou pravidelnými účastníky této akce. Rodiče s menšími dětmi se vydali hlavně na kratší trasy Za Moravú a Salašskou, příznivci chůze pak na některou z pěších tras, Sadskou nebo Staroměstskou. Své hojné příznivce měly samozřejmě i další trasy - Muškát moravský, trasa Poolšavím nebo Velehradská.

V odpoledním programu na Masarykově náměstí k dobré náladě zatančily a zazpívaly děti z Hradišťánku II za doprovodu CM Oskoruša, losovala se dětská i dospělá tombola a bylo možno zakoupit vína od vinařů z jednotlivých tras.

Podzimní část 13. ročníku NA KOLE VINOHRADY UHERSKOHRADIŠŤSKA uzavřela jak cykloturistické trasy Slovácka, tak i cyklus akcí KRAJEM VÍNA 2018 na Moravských vinařských stezkách.

Akce „Na kole vinohrady“ je spolufinancována městem Uherské Hradiště a Vinařským fondem.

Zdroj: Hana Patková, Městské informační centrum Uherské Hradiště

Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz