Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

COUNTRY HVĚZDY ZAZÁŘÍ NA BYSTŘIČCE

COUNTRY HVĚZDY ZAZÁŘÍ NA BYSTŘIČCE

26. 7. 2012 - BYSTŘIČKA - Již příští víkend, ve dnech 3. a 4. srpna 2012, se uskuteční na Bystřičce - přehradě festival STARÝ DOBRÝ WESTERN. Jeho 14. ročník představí nejen mnoho kvalitních amatérských a poloprofesionálních kapel, ale také známé hvězdy country nebe. Někteří interpreti se na STARÝ DOBRÝ WESTERN vrací, jiní budou na Valašsku vystupovat poprvé. A na jaké interprety zvučných jmen se mohou letos návštěvníci těšit?

Páteční program představí dvě dámy - královna české country Věra Martinová již na STARÉM DOBRÉM WESTERNU vystupovala, letos bude na Westernu potřetí. Pro svůj letošní koncert si na pódiu přizvala další ženu z hudební scény - Pavlínu Jíšovou. Ta se na Westernu představila v roce 2009 s doprovodnou kapelou Přátelé. Tentokráte vystoupí ve společném programu s Věrou Martinovou, svoji dcerou Adélou Lounkovou a dcerou Věry Anežkou Petráskovou.

Páteční večer, jak bývá již mnoho let dobrým zvykem, uzavře country bál pod širým nebem. Po pořádající kapele Gympleři převezme hudební žezlo brněnská kapela Starý fóry s exkluzivním hostem Tomášem Linkou. I on již Western a jeho atmosféru zná. Poprvé měl dorazit na 3. ročník (rok 2001) s kapelou Fešáci. Závěr toho ročníku byl však kvůli živelné pohromě - krupobití a výpadku proudu - odehrán akustickými kapelami (Vabank Unit, Poutníci) při svíčkách v restauraci U Mokrošů a Fešáci, tedy ani Tomáš, na Bystřičku nedorazili. Na Western se poprvé podíval až při 5. ročníku (2003), kdy vystupoval s kapelou Přímá linka a pak ještě dvakrát. Tomáše Linku k muzice přivedl táta. Zlomový bod popisuje sám Tomáš takto: „V roce 1968 přišel za tátou Marko Čermák z Greenhornů, jestli by nechtěl s nimi hrát v nově zakládané kapele. Otec to přehrál na mě, a bylo vymalováno.“

Sobotní program začne již v 11 hodin na scéně U Mokrošů. Scéna Letní kino pak odstartuje ve 13 hod, kdy se představí Wabi Daněk s Milošem Dvořáčkem. Wabi Daněk vystoupí letos počtvrté. Je oblíbeným interpretem, který si každý rok podmaní posluchače svým přirozeným přednesem a příjemným vystupováním.

Kapela Cop na Westernu vystoupila poprvé v roce 2009, kdy byla přijata do síně slávy Association for Main Scene of Country Music. Na co se mohou posluchači v letošním roce těšit nám prozradil frontman, zpěvák, kytarista a také letošní Westernový moderátor Míša Leicht: „Budeme hrát skladby z letošního nového CD „Padlej anděl“, ale i ty nejstarší tak, abychom potěšili pamětníky i sami sebe.“

Kapela BlueGround je již také přijata v síni slávy Association for Main Scene. Vstoupila do ní právě na Westernu v roce 2008. A letos s sebou z Prahy přivezou malý dárek pro všechny své příznivce. „BlueGround si k desátým narozeninám nadělil zbrusu novou desku, která nese název Láska a Alkohol. Album představuje jedenáct českých písniček, které jsou buď úplně původní a nebo jde o převzaté melodie s českými texty převážně z dílny skupiny BlueGround. Cílem je nabídnout country hudbu převážně mladší generaci posluchačů. Oficiální křest CD sice proběhl, ale přesto se chystáme desku ještě jednou na Bystřičce symbolicky pokřtít. Křtu se ujmou naši kamarádi z pořadatelské kapely Gympleři. Ostatně v roce 2009 tomu bylo na Bystřičce přesně naopak. “ dodal Roman Liška, manažer skupiny BlueGround.

Velkým lákadlem - letošním premiérovým účastníkem bude na přání mnoha návštěvníků Honza Vyčítal s kapelou Greenhorns. Honza Vyčítal, duše souboru, je dnes jediným původním zakládajícím členem kapely Greenhorns. Honza Vyčítal byl ve své kariéře mužem mnoha múz - zpěvákem, textařem, karikaturistou i autorem kreslených vtipů. Představí se v sobotním večerním galaprogramu okolo 21. hodiny. Kytarista a zpěvák Medard Konopík II. za kapelu Greenhorns prozradil: „Znám tento festival ze svého dřívějšího působení v jiných kapelách a je zde skvělá přátelská atmosféra, prostředí a také diváci, kteří se přišli pobavit a nikoli se nechat bavit - proto se těšíme moc. A vzhledem k tomu, že u vás letos hrajeme poprvé, připravili jsme si především písně ze „zlaté éry Greenhorns“, ale pochopitelně také řadu nových, včetně několika z naší poslední desky,“ jedním dechem dodal.

Dalším Westernovým premiérovým hostem bude Petr Kocman se svoji kapelou PK BAND.
Zpěvák, multi-instumentalista, skladatel a producent Petr Kocman působil 12 let po boku Honzy Vyčítala v Greenhorns. Jak o sobě sám tvrdí, jeho pěvecký projev a hudební cítění vychází ze zásady (stejně jak to tvrdil Michal Tučný, pozn. redakce) „Country je všechno, co se mi líbí“. V roce 2002 založil Petr svoji vlastní doprovodnou kapelu PK Band, se kterou vystupuje v Česku i zahraničí. A letos se poprvé představí i návštěvníkům STARÉHO DOBRÉHO WESTERNU.

Úplný závěr festivalu bude patřit oblíbené kapele Taxmeni. Ti se letos představí již počtvrté a festival znají velmi dobře. V roce 2009 dokonce uzavírali páteční festivalový den country bálem pod širým nebem. Sám kapelník Karel Mrkvička o festivalu pochvalně tvrdí: „Na tomto festivalu jsme byli už několikrát a stále víc a víc jsem vděčný pořadatelům, že je neodradí problémy, které kolem příprav jsou a jdou do toho znovu a znovu. To, co dokáže parta lidí, která festival dělá je úžasné. Kvalitou patří mezi tři nejlepší v republice.“

Na víkend plný dobré muziky, country a westernu se těšte 3. a 4. srpna na Bystřičce - přehradě. Western představí interprety zvučných jmen, ale opět se pokusí objevit pro své návštěvníky zajímavé, avšak zatím neznámé kapely. Dva dny a dvě scény plné kvalitní muziky, spousty příjemných lidí i nezapomenutelných zážitků - takový je STARÝ DOBRÝ WESTERN.

Více na www.starydobrywestern.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz