31. 10. 2018 - I letos máme možnost vidět v akci ty nejlepší z nejlepších. Nahlédnout jim pod pokličku a nechat se unést jejich vyprávěním, jejich názory a filozofií. Culinary Symposium Prague 2018 se uskuteční 26. listopadu v Praze, divadle Hybernia a Vy můžete být přitom.
Culinary symposium vzniklo v roce 2014 z touhy poznání té nejlepší světové gastronomie. Od prvního ročníku zde máte možnost setkat se s lidmi, kteří udávají tempo modernímu kulinářskému světu. Kuchaři, kteří zde hovořili o svém kulinářském životě a živě ukázali některá svá jídla, posbírali dohromady na 48 michelinských hvězdiček!
Hosty letošního Symposia jsou Jacob Jan Boerma (3*) z restaurace De Leest, Ana Roš z restaurace Hiša Franko, Jesús Sánchez (2*) z restaurace Cenador De Amos, Alain Passard (3*) z restaurace I´Arpége, René Mammen (1*) z restaurace Substans a Vladimir Mukhin z restaurace White Rabbit.
Symposium má předat především myšlenku a nadšení s jakým ti nejlepší pracují, kreativitu a příběh v každém jídle které servírují. Symposium má předat filozofii a úctu k surovinám. Má naučit, že jídlo a stravování je určitá část kultury a všeobecného postoje a lidé kteří v gastronomii pracují musí znát správné postupy, musí chtít nacházet nové kombinace a hlavně mít v sobě pokoru a skromnost.
Zdroj: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.