19. 11. 2018 - Festival promítne zahraniční filmy v české premiéře, například úspěšný snímek Brčka o jednorázových plastech. Projekce doplní debaty se zajímavými hosty, kromě jiných s europoslancem Pavlem Pocem, uznávanou food bloggerkou Kamilou Randusovou alias Kamu nebo kreativní šéfkuchařkou skupiny restaurací Ambiente Janou Bilíkovou.
V pražském kině Aero proběhne od 20. do 22. listopadu již 8. ročník festivalu dokumentárních filmů o jídle Země na talíři s podtitulem, zda si chceme svou budoucnost vyžrat, nebo (na ni) vyzrát? Festival nahlíží do různých, často kritických oblastí produkce a spotřeby potravin a snaží se nabízet i možná řešení.
Promítat se bude šest inspirativních snímků o ekologickém zemědělství, geneticky upravených plodinách, klimatické změně, mléčném průmyslu, biopalivech a o jednorázových plastech.
Letošní program odpovídá na otázku, jak to, co jíme, ovlivňuje svět kolem nás i na druhém konci planety.
Zejména proto, že do poloviny století má světová populace narůst o další 3 miliardy lidí, čímž se poptávka po potravinách zvýší až o 70 %.
Je stále jasnější, že pokud chceme nasytit i budoucí generace, musíme současný způsob produkce i spotřeby potravin změnit.
Diváci budou moci v kině navštívit také stánky spřízněných iniciativ, výstavu
a dát si dobré jídlo.
Osmý ročník festivalu pořádá analytické centrum Glopolis pod záštitou Ministerstva životního prostředí a městské části Praha 3.
Zdroj: Ondřej Hampl, ACCEDO Czech Republic a Slovakia Communications s.r.o.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.