Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

METAXA k příležitosti 130. výročí představila nejvzácnější řecký destilát

METAXA k příležitosti 130. výročí představila nejvzácnější řecký destilát

21. 11. 2018 - Celý letošek slaví řecký destilát METAXA 130. narozeniny. Vyvrcholením oslav bylo uvedení vzácného destilátu METAXY AEN Despina z původního sudu, kterým značka naplnila symbolických 130 sběratelských lahví.

Protože česko-slovenský trh je pro METAXU vůbec největším celosvětovým odbytištěm, dočkal se celkem 25 kusů této edice. Díky obrovskému zájmu je exkluzivní edice kromě jediné zbývající lahve zcela vyprodána. Poslední dekantér sčíslem 130 půjde začátkem prosince do veřejné dražby, jejíž výtěžek bude využit pro dobročinné účely. Zástupci společnosti Rémy Cointreau, která METAXU vČesku zastupuje, to oznámili na slavnostním večeru v listopadu, kde představili ještě projekt 130 objevů, kterým doplnili nedávný relaunch značky.

Doušek zlimitované edice? Zážitek

Jemnost a unikátnost definují METAXU už 130 let. Tvoří ji jemná intenzivní kombinace vinných destilátů, archivních muškátových vín zostrova Samos a tajná složka bylin a koření. Střeženou recepturu zná pouze stávající METAXA Master Costas Raptis. Na oslavu 130. výročí představilvČesku právě METAXU AEN Despina, ztvárnění esenciální chuti jemného destilátu. „Nápoj nese název podle manželky zakladatele Spyrose Metaxy. Despina byla výjimečná žena, která po smrti svého manžela převzala obchod, a úspěšně se jí podařilo šířit slávu METAXY dál. Stala se také první ženskou členkou Řecké obchodní komory. Chuť AEN Despiny je výrazná a zaoblená, s nádechem divokých květin a lanýžů. Ochutnat destilát takového druhu a původu je nepochybně zážitek na celý život,“ popisuje Petr Havlíček, marketingový ředitel METAXY.Slovo AEN pak vpřekladu zřečtiny znamená „navždy“.

METAXA objevívýjimečná místa

Limitovaný počet kusů METAXY AEN Despina se vČechách rychle rozebrala značka má nyní kdispozici poslední kusoznačený číslem 130.Milovníkům METAXY, sběratelům i potenciálním investorůmse tak naskytne poslední možnost kjejí koupi. Dražba odstartuje začátkem prosince a bude probíhat na webovém portálu www.alkohol.cz. Vyvolávací cena byla stanovena na 58888 Kč, očekávaná prodejní cena by se pak měla pohybovat v řádech statisíců.

Výtěžek zdražby převezme Klub českých turistů, jenž vletošním roce rovněž slaví stotřicáté narozeniny. Věnuje jejna objevení některého zunikátních míst vČesku, kterévzejde znové soutěže 130 objevů, vníž budou mít lidé možnost nominovat jedinečnáčeská a slovenská místa, která stojí za objevení.Nominovat své tipy budou účastníci moci pod hashtagem #Metaxa130xaž do konce letošního roku. Soutěždoplňuje stávající komunikaci METAXY a její claim „Nepijte. Objevujte.“. Podpoří ji mimo jiné iherec Lukáš Hejlík a další známé osobnosti.

Zdroj: Karolina Žampachová, saurusmedia.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz