Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Východní Morava žije cestováním, čerty s anděli a hudbou

Východní Morava žije cestováním, čerty s anděli a hudbou

27. 11. 2018- Spoustou lákavých akcí, nejen předvánočních, žije na přelomu listopadu a prosince Východní Morava.

.Od úterý 27. listopadu do 11. ledna 2019 zve Muzeum Františka Skopalíka v Záhlinicích u Hulína na Výstavu krojovaných panenek.

Ve středu 28. listopadu se v Kině Svět Holešov bude vyprávět o Sulawesi a Komodských ostrovech. Začátek je v17:00.

Planetárium Uherský Brod zve ve středu na přednášku Rostislava Rajchla na téma Literární toulky po Měsíci. Začne v19:00.

Ve čtvrtek 29. listopadu se bude v Knihovně BBB -pobočka Kasárna v Uherském Hradišti, Adventně čarovat. V tvořivé dílně si bude možné od 17:00 do 19:00 vyrobit věnce, svícny, věnce nadveře apod. Na akci je třeba se přihlásit do 28. listopadu a to telefonicky: 571 891 287 nebo e-mailem: kasarna@knihovnabbb.cz.

V pátek 30. listopadu vystoupí v Hluku na Uherskohradišťsku zpěvák Tomáš Klus. Koncert začne v19:00.

Od 1. prosince bude vareálu KOVOZOO ve Starém Městě k vidění unikátní betlém ze dřeva a kovu. Zvířata vyrobená z kovového odpadu doplní dřevěné postavy biblického Betlému.Všechny postavy jsou v životní velikosti. Betlém bude přístupný denně až do 3. února 2019.

Na 3. ročník výstavy archivních vín se1. prosince od 16 hodin půjde do Dvora pod Starýma Horama v Boršicích (u Buchlovic) na Slovácku. Těšit se můžete na více než 300 vzorků z Moravy, Čech, Slovenska, Rakouska a Maďarska.

V areálu SVČ Včelín v Bystřici pod Hostýnem se bude v pátek rozsvěcet betlém a chybět nebude ani ohňostroj. Předvánoční program začne v18:00.

Klub Starý pivovar Kroměříž zve v pátek na módní show Předvánoční podívaná. Šperky, halenky, oblečení a šaty doplněné hudbou, od 19:00.

V sobotu 1. prosince se v Kroměříži uskuteční od 16:00 do 17:30 Tajemné putování Podzámeckou zahradou za Mikulášem. Potkat bude možné čerty a anděly. Vstup do Podzámecké zahrady je pouze z Vejvanovského ulice -od tržnice.

Vneděli 2. prosince pořádají vJaníkově stodole ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm Večer při svíčkách, začne v17:00. Představí syrový zvuk starodávné valašské muziky RukyNaDudy a nové pojetí moravské tradiční hudby v podání Jitka Šuranská Trio.

Až do konce roku 2018 lze navštívit Výstavu o hradu Malenovice. Kvidění je v Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně v 1. podlaží budovy 14.

Více na www.vychodni-morava.cz.

 

Zdroj:   Mgr. Petra Psotková, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.
Ilustrační foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz