Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Návštěvnost Zlínského kraje drží vysoký standard, přibývá zahraničních hostů

Návštěvnost Zlínského kraje drží vysoký standard, přibývá zahraničních hostů

9. 8. 2012 - ZLÍN - Počet hostů, kteří přijeli v prvním pololetí 2012 do Zlínského kraje, vzrostl o 2,3 %. Zatímco počet tuzemských návštěvníků je stejný jako v minulém roce, stejně jako v minulém roce vzrostl o 14 % počet zahraničních hostů.

Celkově v I. pololetí Zlínský kraj navštívilo 221 755 hostů, kteří zde realizovali 657 435 přenocování. Počty přenocování se díky zkracování délky pobytů tuzemců mírně snižují, v případě Zlínského kraje je to o 3,2 %. I zde je však zaznamenán 14 % růst počtu přenocování u cizinců. Ti tvoří 14,5 % celkového počtu návštěvníků kraje, za poslední dva roky se podíl cizinců na celkovém počtu hostů zvýšil o více než 1,2 %. Teritoriálně nejvíce hostů přijíždí ze Slovenska, Německa, Polska, Rakouska, Itálie a Ruska. U hostů z Itálie a Ruska zaznamenáváme v posledních dvou letech významný růst návštěvnosti, na níž se odrážejí marketingové aktivity, které jsou vůči těmto trhům realizovány. V případě italských návštěvníků jsou meziroční nárůsty kolem 30 %. (zdroj: statistiky ČSÚ)

Návštěvnost tzv. jednodenních cílů, tj. hradů, zámků, atraktivit a turistických informačních center, se v 1. pololetí 2011 udržela prakticky na stejné úrovni, jako v minulém roce. Za poslední 4 roky se rok 2011 a letošní první pololetí řadí z pohledu návštěvnosti k těm nejúspěšnějším. Mírně se zvýšil počet návštěvníků vyhledávajících služby turistických informačních center. Na stejné úrovni jako v minulém roce se pohybuje návštěvnost hradů a zámků. V podmínkách Zlínského kraje není v této kategorii turistických cílů zaznamenán pokles návštěvnosti, který byl medializován v případě některých českých krajů. (Zdroj: vlastní šetření).

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz