Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Naše vína sklidila v Izraeli velké úspěchy

Naše vína sklidila v Izraeli  velké úspěchy

30. 11. 2018 - Na letošním třináctém ročníku mezinárodní soutěže vínTerravino Izrael moravští a čeští vinaři zazářili. Celkem si odvážejí 22 medailí, z toho 3 velké zlaté. Účast našich vín organizačně zajistilo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu.

Velké zlaté medaile, tedy nejvyšší možnou cenu, si z Izraele odváží Vinné sklepy Lechovice za Tramín červený výběr z bobulí 2017, společnost Vinofol za víno Kerner Pavlov Exclusive výběr z hroznů 2017 a Vinařství Štěpán Maňák za Merlot ledové víno 2017.

Vedle velkých zlatých si naši vinaři odváží dalších 12 zlatých a 7 stříbrných medailí. Speciální cenu za nejlepší víno České republiky získalo Tramín červený výběr z bobulí 2017 z Vinných sklepů Lechovice a nejlepším vínem kategorie v cenové relaci 11 –17 USD (cca 250 –375 Kč) se stalo Kerner Pavlov Exclusive výběr zhroznů 2017 vinařství Vinofol.

„Vína z České republiky si v ostré mezinárodní konkurenci vedla výborně. Získala totiž 3 z celkem 21 udělených velkých zlatých medailí, tedy nejvyšších možných ocenění soutěže,“vysvětluje Martin Prokeš, který zasedl v porotě soutěže a tři dny hodnotil stovky vín a destilátů v komisích složených z profesionálů z Izraele a dalších deseti zemí světa.

V Izraeli se našim vínům tradičně daří. Letos tuto skutečnost dokazuje i fakt, že z 60 přihlášených vín jich bylo medailí oceněno 22, a Česká republika si tak odváží téměř sedminu všech udělených ocenění.

V letošním roce porota posuzovala cca 600 přihlášených vín a destilátů. Více než polovina byla od Izraelských vinařů, zbytek vzorků pocházelo z 23 různých zemí světa. V komisi byli profesionálové z Izraele, Argentiny, Gruzie, Ruska, Turecka, České republiky, Španělska, Řecka, Německa, Velké Britániea Portugalska.

Mezi profesionálními degustátory nebyli pouze samotní izraelští vinaři, ale také sommeliéři, obchodníci svíny, novináři a vinařští kritici světového renomé (Wine Critics). Zajímavostí soutěže je, že se odehrává ve filištínském městě Ashdod na cestě mezi Jaffou a Gazou, které je devatenáctkrát zmiňováno v Bibli.

Více o našich vínech na www.vinazmoravy.cz a www.vinazcech.cz


Zdroj: Tereza Melišová, Omnimedia s.r.o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz