Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Pocta Leonarda da Vinci v Augustiniánském domě!

Pocta Leonarda da Vinci v Augustiniánském domě!

18. 12. 2018 - Restaurace Symfonie hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích bude opět součástí Grand Restaurant Festivalu, kterého se v termínu 15. ledna – 28. února 2019 účastní vybrané podniky v České republice.

Šéfkuchař pro tuto příležitost připraví speciální degustační menu na určené téma. Více nám k tomu prozradil Tomáš Zábranský, F & B Manager hotelu.

Už loni jste se stali součástí prestižního projektu Grand Restaurant Festival (GRF). Jak akci hodnotíte?

Byla to naše první festivalová zkušenost tohoto druhu, kdy jsme nevěděli, do čeho jdeme. Menu ochutnalo 150 hostů. Dá se říci, že se jednalo o milovníky gastronomie, kteří za jídlem cestují, a tudíž mají větší přehled a mohou srovnávat. Pro každého z nich, jsme se snažili udělat maximum. Věřím, že od nás odcházeli spokojeni.

Tématem nastávajícího ročníku festivalu je Leonardo da Vinci, na co se můžeme z vaší kuchyně těšit?

Připravujeme tříchodové degustační menu, které doplníme o „amuse bouche“, tzv., pozdrav z kuchyně. Součástí menu budou dva vzorky moravského vína a láhev ledovcové vody. Jako poděkování festivalovým hostům za návštěvu restaurace budeme servírovat italské espresso z prémiové kávy Varesina.

Jak dlouho trvá příprava menu pro tuto akci a čím se necháte inspirovat?

Účast na Grand Restaurant Festivalu vnímáme jako prezentaci naší restaurace, proto se přípravě věnujeme od samého zadání tzn. první poloviny října, až do příchodu prvního hosta 19. ledna.   Inspirací je především festivalové téma „Pocta Leonardu da Vinci“, které v mnoha z nás evokuje středomoří, italskou kuchyni a skromnost doby, ve které Leonardo působil. Velkou část přípravy však necháváme na kreativitě a zkušenostech našich kuchařů.

Abych mohl ochutnat vaši festivalovou nabídku, je třeba předem si rezervovat stůl?

Menu si můžete zakoupit pouze na webu www.grandrestaurantfestival.cz, kde si zarezervujete počet osob, den i čas degustace. Dále komunikujeme prostřednictvím elektronického rezervačního systému s pořadatelem GRF, prostřednictvím kterého zajistíme rezervaci stolu, dle Vašich požadavků.

Je možné na festivalové menu zakoupit dárkový poukaz do vaší restaurace?

Poukazy na standardní tříchodové menu do restaurace si můžete objednat prostřednictvím webu www.augustian-life.cz.  Poukaz na festivalové menu, pouze na webu Grand Restaurant Festivalu.

Festivalové degustační menu:

  • Na uvítanou

Tatarák z parmské šunky na chipsu z ciabatty s lilkovým kaviárem a olivovým olejem

  • Předkrm

Parmazánová panna cotta s rajčatovým kompotem, bazalkovým sorbetem a balsamico kaviárem

  • Hlavní chod

Kachní prsa s řeřichou, piniovými semínky, fíky, pečenou polentou a ořechovou omáčkou

  • Dezert

Sciumette s kaštanovým pyré, pistáciemi a čokoládou

 

Zdroj: redakce

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz