17. 12. 2018 - Zveme vás na 25. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie - mezinárodní mistrovství České republiky, která se koná jako odborný program 29. mezinárodního veletrhu průmyslu cestovního ruchu GO, 28. mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech REGIONTOUR a Festivalu krajových specialit a regionální potraviny RegFoodFest.
Tato prestižní soutěž je vyhlášena s cílem prohloubit a ověřit úroveň odborné přípravy studentů škol s gastronomickým zaměřením pro budoucí vstup do gastronomické praxe. Soutěž současně srovnává odbornou úroveň jednotlivých škol.
Školy s gastronomickým zaměřením byly do soutěže pro obory kuchař a cukrář nominované Asociací kuchařů a cukrářů České republiky dle postupového klíče. Na soutěž jsou také nominovány školy, které vyslaly své studenty na soutěž KU Young Chef 2018 nebo zažádaly o udělení divoké karty a jejich žádosti bylo vyhověno.
Do soutěží v oborech barman, barista teatender a číšník se přihlašují školy na základě přihlášení u České barmanské asociace.
Soutěž je určena pro studenty do 23 let. Středních odborných škol a učilišť s gastronomickým zaměřením.
TERMÍN KONÁNÍ: 17. ledna – 20. ledna 2019
MÍSTO KONÁNÍ: Výstaviště Brno, pavilon P
Zdroj: redakce
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.