Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nebe plné balónů, Rusavská 50 a také Templáři

Nebe plné balónů, Rusavská 50 a také Templáři

13. 8. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Také druhá polovina prázdnin bude na Východní Moravě plná zajímavých akcí. V nabídce jsou třeba hudební i adrenalinové zážitky.

Kroměřížské hudební léto nabídne ve středu 15. srpna vystoupení Filharmonie Brno. „Tento orchestr představuje se svými 105 hráči jedno z největších středoevropských těles, jenž se rozsahem i úrovní svého působení řadí k velkým orchestrům pražským i k proslulým tělesům z nedaleké Vídně,“ upozornil Jiří Králík, ředitel pořádajícího Domu kultury v Kroměříži. V Arcibiskupském zámku se Filharmonie Brno představí s programem, jehož součástí budou: George Gershwin: Klavírní koncert F dur, Petr Iljič Čajkovskij: Symfonie č. 5 e moll op. 64. Koncert začne v 19 hodin, vstupné stojí 200 a 150 korun.

Nebe nad Slováckem bude od pátku 17. do neděle 19. srpna patřit festivalu BALONY.EU, základnou se stane Balon Centrum Břestek na Uherskohradišťsku. Plánovány jsou hromadné ranní a podvečerní lety, a to nejen ze základny, ale i od hradu Buchlova a z centra Uherského Hradiště! V sobotu se uskuteční od 14 hodin doprovodný program pro děti a dospělé, návštěvníci se můžou těšit i na noční nafukování balonů a hudební vystoupení skupiny VSP.

Karolinka na Vsetínsku zve v sobotu na tradiční XXIV. Sklářský jarmark. Od 8 do 12 hodin bude možné si prohlédnout místní sklárny a seznámit se s ukázkami dekorace výrobků leptáním. Samotný jarmark začne na Radničním náměstí v 9 hodin. „Nabídne řadu hudebních vystoupení, orientální tance, klaunská čísla nebo balónkovou show,“ prozradil Michal Zbranek z Informačního centra Karolinka.

Také další akce má delší historii – Rusavská 50, závod horských kol, v sobotu nabídne už IX. ročník. Start bude ve 12 hodin u základní školy a cíl v areálu SK Rusava. Trasa je, jak už název napovídá, dlouhá 50 kilometrů, převýšení 1 150 metrů, časový limit závodu je pět hodin. Startovné činí 390 korun, na místě 450 korun, tandem 500 korun. Prezentace závodníků se uskuteční už v pátek 17. srpna od 16:00 do 21:00 hodin a v sobotu od 7 do 10 hodin v areálu SK Rusava - fotbalové hřiště. Ve 20 hodin se uskuteční na koupališti taneční zábava se skupinou Kosovci a DJ Radek. Více informací na www.rusavska50ka.com, e-mail: vladan.danek@seznam.cz, telefon 608 258 695.

Město Vsetín se chystá připomenout si svou templářskou historii. Na neděli 19. srpna chystá od 14 do 21 hodin na Horním městě první ročník Templářských slavností. Program počítá se středověkým jarmarkem, řemeslnickými dílnami u kováře, hrnčíře a řezbáře nebo s pletením košíků. Kdo bude chtít, může si zajezdit na koni, na dřevěném středověkém kolotoči, upéct středověkou placku nebo držet dravého ptáka. Nebude chybět ani středověká hraná scénka, střelba z luku, kuše, středověká hudba, občerstvení a ohňová show. Dospělí za vstupné zaplatí 40 korun, důchodci a studenti polovic, děti do 15 let 10 korun.

Ve Velkých Karlovicích - Léskovém v pátek 17. srpna pokračuje v 19 hod. Karlovské hudební léto vystoupením skupiny Acoustic Irish. www.podpralesem.cz

Nevšední hudební zážitek nabídne v neděli 19. srpna Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně na Kroměřížsku. Vystoupí zde od 18:30 houslový virtuóz Václav Hudeček za doprovodu Janáčkova komorního orchestru Ostrava. V programu se představí sopranistka Petra Alvarez-Šimková a tenorista Rafael Alvarez. Vstupenky za 150 korun jsou v předprodeji v informačním centru v Bystřici pod Hostýnem a budou k dispozici také před koncertem na místě. Doprava na Hostýn i zpět zajištěna. Koncert se uskuteční u příležitosti 100. výročí korunovace sochy Panny Marie Svatohostýnské.

Další nabídku zajímavých akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz