09. 01 2019 - V prostoru Vinohradského Pavilonu se uskuteční již čtvrtý Ginfest by Barlife, zábavně vzdělávací oslava jalovcového nápoje určená především široké veřejnosti.
Akce proběhne v sobotu 2. března 2019. Návštěvníci se mohou těšit na největší výběr ginů a toniků z celého světa na jednom místě. Kromě degustací se ginoví nadšenci budou moct zúčastnit i vzdělávacích seminářů. Ginfest by Barlife organizuje odborný časopis o nápojích Barlife.
Obliba ginu konstantě roste. Data britské analytické společnosti The IWSR ukazují, že jen meziroční nárůst importovaných ginů v Česku činil v loňském roce 15 %. Tento rostoucí trend se odráží i v oblibě akce Ginfest by Barlife, které se zúčastňuje nejen stále více návštěvníků, ale také vystavovatelů, jejichž portfolio ginů se také rozšiřuje. Návštěvníci akce Ginfest by Barlife mají možnost strávit příjemné sobotní odpoledne ve společnosti zavedených, ale i méně známých ginů z celého světa, které doplní výtečná kuchyně. Samozřejmostí je, že kteroukoli z vystavených značek mají možnost ochutnat za příznivé ceny.
Jak je u akcí organizovaných časopisem Barlife zvykem, doprovodí volnou degustaci i vzdělávací semináře, na nichž se účastníci mohou dozvědět o tomto jalovcovém nápoji více informací. Témata seminářů budou zaměřena například na historii a výrobu ginů i toniků, nové trendy a směry v ginech. Semináře povedou přední odborníci a světoví ambasadoři jednotlivých značek.
Ginfest by Barlife se uskuteční v budově bývalé Vinohradské tržnice (dnes Vinohradský Pavilon), která se v roce 2013 dočkala rekonstrukce. Vznikla tak třípatrová galerie interiérového designu. Za tuto proměnu byl Pavilon oceněn titulem Obchod roku Czech Grand Design 2013. Lokace se nachází v centru města, je tedy dobře dostupná hromadnou dopravou.
Více informací naleznete na www.ginfest.cz
Zdroj: Soňa Hanušová, Barlife
Redakčně kráceno
Ilustrační foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.