10. 01. 2019 - Už počtvrté bude třetí lednový víkend patřit v restauraci Rybníček Staré Město jedlíkovské soutěži Slovácký řízek, při které se sedm statečných utká s dvoukilovým řízkem Sloní ucho.
„Troufnul bych si i na tři kila,“ hlásí loňský šampion Radim Dvořáček. „Myslím, že Radima pořád ještě dokážu v tomto roce potrápit, mám natrénováno,“ kontruje dlouholetý „knedlíkový král“ z Vizovického Trnkobraní Kamil Hamerský. Titul Slovácký řízek z předminulého roku ovšem přijde obhajovat i domácí hrdina Martin Cetkovský a dokonce nebude za soutěžním stolem chybět ani historicky první žena soutěže Slovácký řízek
.Soutěž se uskuteční v sobotu 19. ledna od 18 hodin v restauraci Rybníček a mezi sedm statečných se poprvé vhistorii Slováckého řízku zařadí i žena. „Doufám, že bude legrace,“komentuje svou účast v soutěži křehká Šárka Červenková.
Poprvé se bude zapíjet pivem
Novinkou letošního ročníku je drobná úprava pravidel. „Vzali jsme v potaz připomínky soutěžících z minulých let, a tak jim tento rok povolíme zapíjet. Každý bude mít k dispozici půllitr piva z Jarošovského pivovaru. To ostatně budeme točit po celý víkend. Každý den budeme mít k dispozici omezené množství Jarošovské 11, kterou vytočíme za lidovou cenu 11 korun,“říká ředitel Sportparku Rybníček a pořadatel soutěže David Mišťúrik.
„Myslím, že by díky tomu mohl padnout i nový rekord,“ netají se vysokými ambicemi Slovácký řízek 2018 Radim Dvořáček. A tekutinu do svého tréninkového programu jako tradičně zařadí i Kamil Hamerský. „Na roztažení žaludku zase použiju vodu,“prozrazuje.
Maso na Sloní ucha dodá partner Slováckého řízku Adria Gold. Vítězem se stane ten ze soutěžících, který jako první sní celý řízek Sloní ucho. Pokud se tak nestane, po hodině a půl bude soutěž ukončena a dojde na převážení zbylého masa. V loňském roce dosáhl Radim Dvořáček neuvěřitelného času 39 minut a 25 vteřin.
Vítěz získá originální tričko, 2000 korun, pětilitrový soudek jarošovského Ursusu 19 % a především titul Slovácký řízek 2019.
Zdroj: Petra Kučerová
Ilustrační foto: Pixabay
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.