17. 01. 2018 - Pivovar Zubr navýšil v loňském roce o třiprocenta tuzemský prodej sudového piva, celkově se čepované pivo podílí na tuzemském výstavu stále okolo 60 procenty. Výsledky pivovaru Zubr potvrdily také trend stoupající obliby plechovek, které částečně nahradily skleněné lahve. Celkový výstav pivovaru Zubr za rok 2018 dosáhl 255.000 hektolitrů piva.
„V loňském roce jsme se zaměřovali primárně na tuzemský trh a podporu čepovaného piva. To se odrazilo v konečných číslech, kdy se nám podařilo navýšit prodej sudového piva o tři procenta oproti předcházejícímu roku. S tím jsme velice spokojeni a doufáme, že rostoucí trend bude pokračovat i letos,“ hodnotí výsledky Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.
Oceňovaná kvalita
Pivovaru Zubr se v loňském roce dařilo na prestižních degustačních soutěžích, a to tuzemských i mezinárodních. „Naší jedničkou byl jednoznačně v loňském roce Zubr Grand, který uspěl na obou největších tuzemských odborných degustačních soutěžích. Stal se absolutním vítězem Pivexu a na Českém pivu získal titul nejlepšího jedenáctistupňového ležáku. Úspěch a kvalitu piv Zubr pak potvrdil i ležák Zubr Premium, který ovládl kategorii Bohemian-Style Pilsner mezinárodní degustační soutěže European Beer Star 2018,“ popisuje úspěchy pivovaru jeho sládková Nataša Rousková a pokračuje: „Loňská ocenění nasadila laťku velmi vysoko a já doufám, že letos na tyto skvělé výsledky navážeme a potvrdíme, že tradiční české pivo vyráběné klasickými technologiemi boduje nejen u konzumentů, ale i odborníků.“
Cíle 2019
Cílem pro letošní rok je nejen dále navyšovat prodej sudového piva, ale rozšiřovat i distribuci našeho oceňovaného piva v nadnárodních obchodních řetězcích. „Jednání s těmito řetězci jsou vždy velmi složitá a budou taková i letos, kdy rostou mzdové náklady i náklady na suroviny a energie pro výrobu piva. Dlouhodobě si zakládáme na tom, že vaříme poctivé tradiční pivo z těch nejlepších regionálních surovin a z našich vysokých standardů za žádnou cenu nebudeme polevovat. Věřím, že se s obchodními řetězci nakonec na obchodních podmínkách domluvíme a pivo ZUBR tam bude dostupné pro naše konzumenty,“ komentuje situaci na trhu Tomáš Pluháček.
Investice do pivovaru i provozoven
K rostoucímu prodeji plechovek, který se zvýšil v meziročním srovnání o 15 procent, přispěla i nová balicí linka na plechovky spuštěná v roce 2017, která umožňuje značnou variabilitu balení i potisků. V investicích do modernizace bude pivovar pokračovat i v letošním roce. „V loňském roce jsme zahájili výměnu systému filtrace, která bude letos dokončena. Investice nám přinese nejen úsporu energií, ale především další zvýšení kvality našeho piva. Jedním z hlavních benefitů pro naše konzumenty bude prodloužení trvanlivosti piva,“ říká k investici Tomáš Pluháček. Celá rekonstrukce filtrační stanice probíhá za provozu a její finanční náročnost dosahuje výše přes 25 milionů korun. Pivovar Zubr se letos zaměří také na investice do vlastní sítě nájemních restaurací. Ty budou směřovat zejména do výčepních technologií i vybavení interiérů. Jedním z dalších cílů pro letošní rok je navýšení počtu provozoven, které nabízejí pivo Zubr z tanku.
Akce v pivovaru
Ani v letošním roce nebudou chybět oblíbené akce v pivovaru, které každoročně do areálu přilákají tisíce lidí. Pivní sezonu již tradičně zahájí narozeninové oslavy pivovaru, které proběhnou 26. dubna 2019. Hudbou a zábavou nabitý Zubrfest přivítá fanoušky 15. června 2019 a poslední prázdninová sobota, tedy 31. srpna 2019, bude patřit Dočesné se Zubrem.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A, známky CHZO "České pivo" a více než 90 ocenění zprestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, absolutní šampion degustační soutěže Zlatý pohár Pivex –PIVO 2018, vítěz v kategorii ležáků v ročnících 2018 a 2017 a trojnásobný vítěz soutěže České pivo v kategorii jedenáctistupňových piv. V mezinárodní degustační soutěžiEuropean Beer Star 2018 získal první místo Zubr Premium vkategorii Bohemian-Style Pilsner. Novinkou ve stálém sortimentu je 12° ležák Zubr Gradus.
Zdroj: Jana Dobrovská, Ariston PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.