Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Valentýn za dveřmi, potěšte svou drahou polovičku

Valentýn za dveřmi, potěšte svou drahou polovičku

25. 01. 2019 - Svátek svatého Valentýna se pomalu ale jistě blíží. I přesto, že tento svátek má tradici především za oceánem, i v naší zemi si najde místo. Oslavit lásku s drahou polovičkou, to přeci neurazí.

Vyznat lásku se dá tolika způsoby

Angličané na Valentýna bruslí, ve Vídni tančí valčík, Dánové píší originální básně, Finové neoslavují 14. února zamilovanost, ale přátelství. Osamělí Estonci nasedají do autobusů lásky, aby si našli svůj protějšek. Ženy v jižní Africe si připínají na rukávy srdíčko se jménem svého vyvoleného. Japonky darují svým milým čokoládové pralinky a čekají, že jim to muži oplatí o měsíc později na takzvaný Bílý den. Ovšem nikoliv čokoládou, ale květinami a šperkem. Na Singapuru a Filipínách je svatý Valentýn nejoblíbenějším svatebním termínem. Páry, které se berou v tento den, jsou prý mnohem šťastnější než ostatní. A všude po světě chodí milenci na mosty nad řekami a věší na zábradlí malé zámečky ve tvaru srdce. Lásku „uzamknou“ a klíček hodí do vody.

A co děláte na Valentýna vy? Že ještě nevíte? Spojte svou lásku s vášní pro kávu a vezměte svého Valentýna, kamarádku nebo někoho blízkého do kavárny, třeba Costa Coffee.

Zdroj: Radka Nohejlová, a priori, s.r.o.
Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz